Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παρέμβαση Αλογοσκούφη για Εθνική και Τ.Τ.

Ο συντονιστής της ΟΔΕ Οικονομικών Υποθέσεων της Ν.Δ., κ. Γ. Αλογοσκούφης, σχολιάζοντας τη διάθεση πακέτου μετοχών της Εθνικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, προχώρησε σε προειδοποιήσεις, λέγοντας ότι η Ν.Δ. θα ελέγξει εξονυχιστικά κάθε παρατυπία και θα αποδοθούν ευθύνες.

Παρέμβαση Αλογοσκούφη για Εθνική και Τ.Τ.
Προειδοποίηση απηύθυνε ο συντονιστής της ΟΔΕ Οικονομικών Υποθέσεων, κ. Γιώργος Αλογοσκούφης, όσον αφορά στη διάθεση μετοχών της Εθνικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, τονίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία θα ελέγξει εξονυχιστικά κάθε παρατυπία και θα αποδοθούν ευθύνες.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο κ. Αλογοσκούφης, ”η κυβέρνηση και όλοι οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να γνωρίζουν ότι η Νέα Δημοκρατία, το κόμμα που δεν αντιμετωπίζει τις αποκρατικοποιήσεις και τις διαρθρωτικές αλλαγές ως εισπρακτική μηχανή, παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τα τεκταινόμενα και προειδοποιεί από τώρα ότι κάθε παρατυπία θα ελεγχθεί εξονυχιστικά και θα αποδοθούν ευθύνες ”.

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος τόνισε ότι ”η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για την άρον άρον εκποίηση όλων των ρευστοποιήσιμων περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου. Πουλά τα ”ασημικά” της οικογένειας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Επισημαίνουμε ότι οι μετοχοποιήσεις, και μάλιστα με διαδικασίες της ”πυρκαγιάς”, δεν συνιστούν διαρθρωτικές αλλαγές. Μόνο στόχο έχουν την κάλυψη των τεράστιων ελλειμμάτων του προϋπολογισμού, ενώ όταν υλοποιούνται με τέτοιες διαδικασίες, υπονομεύουν τις μελλοντικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας”.

”Ειδικότερα”, συνέχισε ο κ. Αλογοσκούφης, ”είναι απαράδεκτο να διατίθεται τόσο μεγάλο ποσοστό των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας με συνοπτικές διαδικασίες, όταν δεν έχει προχωρήσει η αναδιάρθρωση της τράπεζας και δεν έχει επιλυθεί το ασφαλιστικό πρόβλημα των τραπεζοϋπαλλήλων.

Η θέση μας είναι ότι πρώτα πρέπει να προχωρήσει η αναδιάρθρωση της τράπεζας, να λυθεί το ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων και κατόπιν να γίνει σταδιακή αποκρατικοποίηση σε βάθος χρόνου”.

Σε ό,τι αφορά το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ο συντονιστής της ΟΔΕ Οικονομικών Υποθέσεων επισήμανε πως ”είναι απαράδεκτο να προχωρά η διάθεση πακέτου μετοχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου με απευθείας διαπραγματεύσεις του υπουργού Οικονομίας.

Η θέση μας είναι ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο πρέπει να διατηρήσει την αυτονομία του και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του ως τράπεζα των μικροαποταμιευτών. Οι όποιες διαδικασίες μετοχοποίησης πρέπει να είναι διαφανείς και να συμβάλουν στην τήρηση αυτών των προϋποθέσεων και όχι να προχωρούν με μόνο γνώμονα την είσπραξη χρημάτων από το δημόσιο”.

Ο ίδιος κατέληξε λέγοντας πως ”σε μια περίοδο που το ελληνικό χρηματιστήριο προσπαθεί να ισορροπήσει, η μεγάλη προσφορά τίτλων συμπιέζει όχι μόνο τις τιμές των τραπεζικών μετοχών, αλλά και του συνόλου των μετοχών”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v