Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καρατζάς:Δεν μειώνονται τα επιτόκια των πιστωτικών

Απέκλεισε το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων για τις υψηλού κινδύνου χρηματοδοτήσεις ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας και πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, κ. Θ. Καρατζάς στη διάρκεια εκδήλωσης στο ΕΒΕΑ.

Καρατζάς:Δεν μειώνονται τα επιτόκια των πιστωτικών
Δεν υπάρχει ενδεχόμενο να μειωθούν τα επιτόκια στις υψηλού κινδύνου χρηματοδοτήσεις (όπως για παράδειγμα οι πιστωτικές κάρτες), τόνισε πριν από λίγο ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας και πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, κ. Θ. Καρατζάς.

Σε εκδήλωση στο ΕΒΕΑ, ο κ. Καρατζάς υπεραμύνθηκε του μικρού επιτοκιακού κέρδους με το οποίο δουλεύουν σήμερα οι τράπεζες, δικαιολογώντας με αυτό τον τρόπο και κάποιες από τις προμήθειες που προβλέπονται σε ορισμένες από τις τραπεζικές εργασίες.

Εμμέσως πλην σαφώς προειδοποίησε τις τράπεζες να ελέγχουν τους κινδύνους που αναλαμβάνουν, έτσι ώστε να περιοριστούν οι επισφαλείς απαιτήσεις.

Κατά αυτό τον τρόπο ”απάντησε” και στους επιχειρηματίες που ζητούν ακόμη μεγαλύτερη πρόσβαση στα τραπεζικά γκισέ.

Σε ό,τι αφορά στην ευκολότερη πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα γκισέ των τραπεζών, ο κ. Καρατζάς επισήμανε ότι η κυριότερη δυσκολία εντοπίζεται στο γεγονός ότι σε ένα μεγάλο μέρος οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ζουν στην παραοικονομία και έτσι δεν είναι σε θέση να παρουσιάσουν αξιόπιστα στοιχεία για να στηρίξουν τη χρηματοδότηση τους.

Τέλος υποστήριξε ότι οι τράπεζες επειδή δεν είναι σε θέση να αναλαμβάνουν αποκλειστικά το ρίσκο των επισφαλειών, αναγκάζονται να ζητούν εμπράγματες διασφαλίσεις αν και έχουν ζημιωθεί αρκετές φορές από τις κατασχέσεις ακινήτων κακοπληρωτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v