Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χριστοδουλάκης: Εγκυρος ο διαγωνισμός για ΔΕΠΑ

Εντός των ημερών αναμένεται να αξιολογηθεί η προσφορά που υπέβαλε η ισπανική εταιρία Gas Natural για τη ΔΕΠΑ, όπως δήλωσε ο υπουργός κ. Ν. Χριστοδουλάκης, ενώ πρόσθεσε ότι επιταχύνονται οι διαδικασίες για ΕΤΑ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ. Οι αποφάσεις για τα μισθολόγια.

Χριστοδουλάκης: Εγκυρος ο διαγωνισμός για ΔΕΠΑ
Εντός των ημερών θα αξιολογηθεί η προσφορά που υπέβαλε η ισπανική εταιρία Gas Natural για τη ΔΕΠΑ, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας κ. Ν. Χριστοδουλάκης.

Ο υπουργός άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις με την ισπανική εταιρία, καθώς, όπως είπε, ”όταν ξεκινάς μια διαπραγμάτευση, καλό είναι να αποφεύγεις να πεις εάν είναι εύλογο ή όχι τίμημα”, ενώ χαρακτήρισε έγκυρο το διαγωνισμό.

Επίσης, ο υπουργός προσδιόρισε ότι η μετοχοποίηση της ΕΤΑ (Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα) θα γίνει εντός του Νοεμβρίου, ενώ εντός των επόμενων ημερών θα προκηρυχθεί ο διεθνής διαγωνισμός για την πώληση του 20% της ΕΥΔΑΠ, για τον οποίο προσέθεσε ότι μπορεί να ολοκληρωθεί πολύ πριν από τις εκλογές του Απριλίου 2004.

Όσον αφορά τη μετοχοποίηση της ΔΕΗ, ο υπουργός είπε ότι οι διαδικασίες προχωρούν κανονικά.

Γενικά, ο υπουργός είπε ότι θα προχωρήσει γρήγορα στις αποκρατικοποιήσεις παρά τις αστήριχτες καταγγελίες που γίνονται, όπως είπε, από την αντιπολίτευση για αδιαφανείς διαδικασίες, ενώ προσέθεσε ότι δεν πιστεύει πως κανένα πολιτικό κόμμα δεν θα αποθαρρύνει ξένους επενδυτές να έρθουν στην Ελλάδα.

Ο κ. Χριστοδουλάκης παρουσίασε τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για τα μισθολόγια των δημοσίων λειτουργών, οι οποίοι βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Οι αυξήσεις κυμαίνονται από 3% για τους διπλωματικούς υπαλλήλους έως 9,8% για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κινούνται στα όρια της αντοχής της οικονομίας, όπως ανέφερε ο υπουργός.

Η επιπλέον δαπάνη για μισθολόγια του Δημοσίου ανέρχεται στα 691 εκατ. ευρώ (αύξηση 5,9%) και για τις συντάξεις του Δημοσίου στο 4,7%.

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή και θα προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 4,2% για το 2004 έναντι 4% εφέτος, ενώ τα έσοδά του κινούνται σε φυσιολογικά επίπεδα, καθώς δεν προβλέπεται καμία αλλαγή στο φορολογικό πλαίσιο.

Άκης Χαραλαμπίδης

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v