Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι συζήτησαν Σημίτης - Γκαργκάνας

Η εποπτεία του τραπεζικού τομέα και οι πελατειακές του σχέσεις απασχόλησαν τους κ. Γκαργκάνα και Σημίτη στη σημερινή τους συνάντηση. O διοικητής της ΤτΕ διέψευσε επίμονες πληροφορίες ότι ανησυχεί για δημόσιο χρέος, έλλειμμα και πληθωρισμό.

Τι συζήτησαν Σημίτης - Γκαργκάνας
Θέματα εποπτείας των τραπεζών και των σχέσεων με τους πελάτες τους συζήτησε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Ν. Γκαραγκάνας, με τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη, κατά τη συνάντηση που είχαν το πρωί της Δευτέρας.

Ο κ. Γκαργκάνας παρέπεμψε τους δημοσιογράφους στην ενδιάμεση έκθεση της ΤτΕ που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα και αφορά στις εκτιμήσεις για την πορεία της οικονομίας.

Ακόμα, διέψευσε δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο είχε στείλει επιστολή στον κ. Σημίτη, εκφράζοντας την ανησυχία του για την πορεία των ελλειμμάτων, του δημόσιου χρέους και του πληθωρισμού.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο κ. Γκαργκάνας έχει εκφράσει την ανησυχία του για την αύξηση των ελλειμμάτων του προϋπολογισμού και του δημόσιου χρέους, ενώ φοβάται ότι θα συντηρηθεί ο υψηλός πληθωρισμός από τις αυξήσεις μισθών στον δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΤτΕ, τα οποία έχουν δημοσιοποιηθεί χωρίς να διαψευσθούν, το ταμειακό έλλειμμα του Δημοσίου στο οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου έφτασε το 5,5% του ΑΕΠ.

Εξάλλου, την Πέμπτη συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο για να εγκρίνει την εισήγηση του υπουργού Οικονομίας, Ν. Χριστοδουλάκη, σε ό,τι αφορά το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού του 2004.

Το προσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την επόμενη Δευτέρα και θα προβλέπει έλλειμμα 1% του ΑΕΠ, ενώ θεωρείται εκ των προτέρων από την Αξιωματική Αντιπολίτευση ως αναξιόπιστο.

Άκης Χαραλαμπίδης

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v