Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνάντηση ΥΠΑΝ με εκπροσώπους telecoms

Με πρωτοβουλία του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Γιώργου Βλάχου και του γενικού γραμματέα καταναλωτή κ. Γιάννη Οικονόμου κλήθηκαν σε συνάντηση εργασίας οι εκπρόσωποι των εταιριών παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

Συνάντηση ΥΠΑΝ με εκπροσώπους telecoms
Με πρωτοβουλία του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Γιώργου Βλάχου και του γενικού γραμματέα καταναλωτή (ΓΓΚ) κ. Γιάννη Οικονόμου κλήθηκαν σε συνάντηση εργασίας στο υπουργείο Εμπορίου οι εκπρόσωποι των εταιριών παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

Από την πλευρά του υπουργείου Ανάπτυξης στη συνάντηση συμμετείχαν ο ΓΓΚ
κ. Γιάννης Οικονόμου και υπηρεσιακοί παράγοντες, ενώ από την πλευρά των εταιριών συμμετείχαν οι:

* ΟΤΕ 
* FORTHNET 
* ON TELECOMS 
* TELLAS
* VIVODI TELECOMS
* HELLAS ON LINE
* NET ONE
* COSMOTELCO 
* TELEDOME

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο ΓΓΚ παρουσίασε στις εταιρίες τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όπως καταγγέλλουν οι καταναλωτές και αφορούν κυρίως σε:

* Μη επαρκή προσυμβατική ενημέρωση.
* Μεγάλες καθυστερήσεις στη σύνδεση και στην ενεργοποίηση.
* Παροχή και χρέωση μη παραγγελθέντων υπηρεσιών.
* Μη παραλαβή αντιγράφου σύμβασης.
* Αμφισβητήσεις χρεώσεων.
* Ανεπαρκή εξυπηρέτηση στις υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών.

Ο κ. Γιάννης Οικονόμου τόνισε ότι, παρά το γεγονός της επιβολής πρόσφατα υψηλότατων προστίμων, η αγορά τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών εξακολουθεί να παρουσιάζει πολλά προβλήματα και ενημέρωσε τις εταιρίες πως η συνέχιση αυτής της κατάστασης δεν μπορεί να γίνει ανεκτή, προειδοποιώντας για την επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων.

Επιπλέον, τόνισε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης είναι πρόθυμο να συμμετάσχει σε κάθε πρωτοβουλία αντιμετώπισης στρεβλώσεων στο ρυθμιστικό πλαίσιο λειτουργίας της συγκεκριμένης αγοράς.

Με αφορμή, τέλος, τη συνάντηση ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιώργος Βλάχος έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Είμαστε αποφασισμένοι να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο στον τομέα παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών. Οι εταιρίες κλήθηκαν προκειμένου να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί. Είναι ξεκάθαρο ότι από εδώ και στο εξής αναλαμβάνουν εξ ολοκλήρου την ευθύνη.

Εξαντλούμε τον διάλογο και την πίεση, όμως, μετά την απόφαση για πρόστιμα, η επόμενη παρέμβαση θα είναι επώδυνη για όσους συνεχίζουν να μην καταλαβαίνουν. Θα είναι, όμως, δίκαιη για τους καταναλωτές που μας στηρίζουν και στηρίζονται σε εμάς".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v