Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες μειώσεις στο roaming σχεδιάζει η E.E.

Την χρονική επέκταση για τρία ακόμη χρόνια των ισχυόντων στους κανονισμούς που αφορούν την περιαγωγή (roaming) κλήσεων προτείνει η αρμόδια για θέματα τηλεπικοινωνιών επίτροπος κ. Ρέντινγκ.

Την χρονική επέκταση για τρία ακόμη χρόνια των ισχυόντων στους κανονισμούς που αφορούν την περιαγωγή (roaming) κλήσεων προτείνει η αρμόδια για θέματα τηλεπικοινωνιών επίτροπος κ. Ρέντινγκ, αναφέρει η Proton στο πρωινό της report.

Τα τιμολόγια για εισερχόμενη και εξερχόμενη φωνητική περιαγωγή σχεδιάζεται να φτάσουν τα 0,10 ευρώ ανά λεπτό και 0,34 ευρώ ανά λεπτό, αντίστοιχα από 0,22 και 0,46 ευρώ ανά λεπτό που ισχύει σήμερα.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της χρηματιστηριακής, η εξέλιξη θα μειώσει τις προβλέψεις για τα έσοδα και τα EBITDA του ΟΤΕ για τα έτη 2010- 2012 κατά 0,5% και 0,6%.

Επίσης, η Επιτροπή σκοπεύει να επιβάλει ρυθμιστικό όριο 0,11 ευρώ ανά SMS για περιαγωγή μηνυμάτων κειμένου. Τα τιμολόγια της Cosmote βρίσκονται κοντά στο μέσο όρο της Ε.Ε. των 0,29 ευρώ ανά SMS- κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρξει μείωση της τάξης του 62%.

Τέλος, η Ε.Ε. προτείνει την ανά δευτερόλεπτο χρέωση στις διεθνείς κλήσεις από κινητό τηλέφωνο, μετά τα πρώτα 30 δευτερόλεπτα. Η χρηματιστηριακή σημειώνει πως απαιτείται έγκριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο των υπουργών, ενώ η Κομισιόν σκοπεύει ο κανονισμός να είναι εν ισχύ τον Ιούλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v