Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χριστοδουλάκης: Ουδέν νεώτερον από Ταμιευτήριο

Καμία απόφαση δεν έχει ακόμη ληφθεί για το θέμα της εξαγοράς πακέτου μετοχών του Ταμιευτηρίου από την Τράπεζα Αττικής δήλωσε ο κ. Ν. Χριστοδουλάκης, ενώ εμμέσως άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αποτυχίας των συνομιλιών με το ΤΣΜΕΔΕ. Πιθανή η διόγκωση του ελλείμματος γενικής κυβέρνησης στο έτος.

Χριστοδουλάκης: Ουδέν νεώτερον από Ταμιευτήριο
Δεν υπάρχει ακόμη απόφαση για την εξαγορά πακέτου μετοχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από την Τράπεζα Αττικής, όπως προκύπτει από δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας, Ν. Χριστοδουλάκη.

Ο υπουργός δήλωσε πως ”ανακοινώσεις θα γίνουν όταν υπάρξουν αποφάσεις”, ενώ προσέθεσε ότι η αποκρατικοποίηση του Τ.Τ. θα προχωρήσει με τη μία ή την άλλη μορφή, αφήνοντας έτσι ανοικτό το ενδεχόμενο να μην προχωρήσει η συμφωνία με το ΤΣΜΕΔΕ - τον βασικό μέτοχο της Τράπεζας Αττικής.

Οσον αφορά στη μετοχοποίηση της ΔΕΗ, ο υπουργός είπε ότι ”ο ακριβής χρόνος θα εξαρτηθεί από την πορεία των αγορών”.

Αναφορικά με το έλλειμμα γενικής κυβέρνησης, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών ανακοίνωσε ότι είναι πιθανό να διαμορφωθεί ελαφρά υψηλότερα του 0,9% (ως ποσοστό του ΑΕΠ), που αποτελεί στόχο του προϋπολογισμού του 2003.

Αλλωστε, όπως είπε, το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2004 θα παρουσιαστεί στις αρχές Οκτωβρίου, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν θα συνοδεύεται από φορολογικό νομοσχέδιο - κάτι που σημαίνει ότι δεν είναι προγραμματισμένες, για το επόμενο έτος, αλλαγές στη φορολογία.

Οσον αφορά στην αλλαγή των συντελεστών ΦΠΑ που έχει ζητήσει η κυβέρνηση για τα γεωργικά μηχανήματα, ο υπουργός είπε πως δεν υπάρχει ακόμη απόφαση της Ευρωπαϊκή Επιτροπής, η οποία, όμως, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να μειώσει το ΦΠΑ για τις νέες κατοικίες που έχουν κοινωνικό χαρακτήρα.

Ακης Χαραλαμπίδης

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v