Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Ενέκρινε εισήγηση για μονάδες 150 ΜW

Εισήγηση για την αγορά τριών αεριοστροβιλικών μονάδων, συνολικής ισχύος 150 MW, που θα εγκατασταθούν στην Κομοτηνή, ενέκρινε σε συνεδρίασή του το Δ.Σ. της ΔΕΗ. Τα σχέδια ΔΕΣΜΗΕ-ΡΑΕ για αγορά εφεδρικής ισχύος.

ΔΕΗ: Ενέκρινε εισήγηση για μονάδες 150 ΜW
Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία αγοράς εφεδρικής ισχύος, η διοίκηση της ΔΕΗ αποφάσισε να προχωρήσει στην κατασκευή μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, προκειμένου να ανταποκριθούν στη ζήτηση σε περιόδους αιχμής. Το Δ.Σ. της Επιχείρησης ενέκρινε χθες εισήγηση για την αγορά τριών αεριοστροβιλικών μονάδων, συνολικής ισχύος 150 MW, που θα εγκατασταθούν στην Κομοτηνή και ήδη εξετάζονται σχετικές προσφορές.

Η κίνηση αυτή της ΔΕΗ, σύμφωνα με αρμόδια πηγή της Επιχείρησης, γίνεται στο πλαίσιο της νέας αγοράς εφεδρικής ισχύος, που σχεδιάζουν ΔΕΣΜΗΕ και ΡΑΕ, σε συνεργασία με το ΥΠΑΝ. Καθώς όμως το έργο αυτό είναι εκτός του επενδυτικού προγράμματος της ΔΕΗ, η Επιχείρηση επιδιώκει να αποζημιωθεί για το κόστος του, αν και αποφεύγεται να διευκρινιστεί πώς θα γίνει αυτό.

Να σημειωθεί ότι για τη λειτουργία της νέας αγοράς η ΡΑΕ έχει θέσει σε δημόσια διαβούλευση την τροποποίηση του Κώδικα Διαχείρισης του Συστήματος, η οποία προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός του επόμενου μηνός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v