Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερώτηση Σ. Γιαννακά για συναλλαγές Γ. Βουλγαράκη

Ερωτήσεις προς τον υπουργό Οικονομίας αν θα προχωρήσει σε έλεγχο της νομιμότητας των ενεργειών του τέως ΥΕΝ στις συναλλαγές του με τράπεζες, κατέθεσε η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Σ. Γιαννακά, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Ερώτηση Σ. Γιαννακά για συναλλαγές Γ. Βουλγαράκη
Ερωτήσεις προς τον υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη αν προτίθεται να προχωρήσει σε άμεσο έλεγχο της νομιμότητας των ενεργειών του τέως υπουργού Ναυτιλίας στις συναλλαγές του με ελληνικές τράπεζες, καθώς και προς τον υπουργό Πολιτισμού Μ. Λιάπη αν προτίθεται να προχωρήσει στον έλεγχο των φορέων και ιδρυμάτων που έλαβαν επιχορηγήσεις και επιδοτήσεις κατά την περίοδο που στην ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού βρισκόταν ο κ. Βουλγαράκης, κατέθεσε η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Σοφία Γιαννακά, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Αναφερόμενη σε δημοσιεύματα των εφημερίδων "Καθημερινή" και "Ελεύθερος Τύπος" για τις συναλλαγές των δύο ΕΠΕ του κ. Βουλγαράκη με την Τράπεζα Πειραιώς, η κ. Γιαννακά εκτιμά ότι το θέμα ανακύπτει «σε μια περίοδο που τα δάνεια και οι όροι δανειοδότησης σφίγγουν σαν θηλιά γύρω από την ελληνική οικογένεια και οι οικονομικές σχέσεις μεταξύ δανειοληπτών - τραπεζικών οργανισμών, όπως αυτές ρυθμίζονται από το κράτος, κάθε άλλο παρά φέρουν όποια ομοιότητα με την περίπτωση τους τέως Υπουργού».

Η κ. Γιαννακά, που επανέρχεται σε υπόθεση επιχορήγησης του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς από το υπουργείο Πολιτισμού με το ποσό των 695.000 ευρώ, σημειώνει ότι ο κ. Βουλγαράκης, «όλο το προηγούμενο διάστημα, διατεινόταν ότι δεν έχει σε καμία περίπτωση παρανομήσει δημιουργώντας τις συγκεκριμένες υπεράκτιες ΕΠΕ προκειμένου να τύχει ευνοϊκότερης φορολόγησης, αφού η συγκεκριμένη πρακτική είναι συνηθισμένη και απολύτως νόμιμη».

Συνδέει τέλος την υπόθεση με τα προσφάτως ψηφισθέντα φορολογικά μέτρα, την υπερχρέωση των νοικοκυριών από δάνεια και κάρτες, καθώς και την αδυναμία χιλιάδων δανειοληπτών να εξυπηρετήσουν τα στεγαστικά δάνεια που είχαν λάβει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v