Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ένσταση από ΑΒΑΞ στο πρώτο έργο ΣΔΙΤ

Ένσταση υπέβαλε η J&P Άβαξ εναντίον της οικονομικής προσφοράς της ένωσης εταιριών Γάντζουλας- Κ.Κουρτίδης που έχει ανακηρυχτεί προτιμητέος ανάδοχος για το πρώτο έργο ΣΔΙΤ.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Ένσταση από ΑΒΑΞ στο πρώτο έργο ΣΔΙΤ
Ένσταση υπέβαλε η J&P Άβαξ εναντίον της οικονομικής προσφοράς της ένωσης εταιριών Γάντζουλας- Κ.Κουρτίδης που έχει ανακηρυχτεί από το διοικητικό συμβούλιο της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου προτιμητέος ανάδοχος για το πρώτο έργο ΣΔΙΤ που αφορά στην κατασκευή πυροσβεστικών σταθμών σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Η απόφαση της ΚΕΔ επί της ένστασης αναμένεται τις επόμενες ημέρες. Πάντως σε περίπτωση που αυτή απορριφθεί, η J&P Άβαξ φέρεται αποφασισμένη να επανέλθει καταθέτοντας αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.

Στον διαγωνισμό της ΚΕΔ για την κατασκευή με ΣΔΙΤ των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στις περιοχές Αλεξανδρούπολη, Βέροια, Γιαννιτσά, Λευκάδα, Καλάβρυτα και Γαργαλιάνους καθώς και του Α΄ Πυροσβεστικού Σταθμού Θεσσαλονίκης συμμετείχαν οι:

* Βιοτέρ
* Άκτωρ Παραχωρήσεις - Vinci Concessions
* J&P Άβαξ
*Ένωση Εταιρειών Γάντζουλας-Κ. Κουρτίδης
* Ένωση Εταιρειών Innisfree Management Limited - Έδραση Ψαλλίδας- Ελεργό Τεχνική - Ερετβο - Κλέραχος Ρούτσης - Νόστος

Να σημειωθεί ότι η ένωση εταιριών Γάντζουλας-Κουρτίδης ανακηρύχτηκε προσωρινός ιδιωτικός φορέας σύμπραξης και πρόσφερε σε παρούσα αξία των ετήσιων χρεώσεων για τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή και τεχνική διαχείριση του έργου για όλη τη διάρκεια ισχύος της σύμβασης σύμπραξης το ποσό των 27,5 εκατ. ευρώ, ενώ ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχονταν στα 31,5 εκατ. ευρώ.

Η προφορά της J&P Άξαξ ήταν 33,3 εκατομμύρια ευρώ. Στόχος της ΚΕΔ είναι η σύμβαση για το έργο να υπογραφεί εντός του έτους, ωστόσο αυτό είναι πλέον πολύ πιθανόν να καθυστερήσει λόγω των ενστάσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v