ΔΝΕ: Πτώση 50% σε έσοδα ναυτιλιακών από απεργίες

Πλέον του 50% έχουν μειωθεί τα έσοδα των εταιριών-μελών της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης εξαιτίας των συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων των εργαζομένων στον Πειραιά. Τι δήλωσε ο CEO του ΟΛΠ για απεργίες, οργανόγραμμα, Cosco.

  • της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου
ΔΝΕ: Πτώση 50% σε έσοδα ναυτιλιακών από απεργίες
Πλέον του 50% έχουν μειωθεί τα έσοδα των εταιριών-μελών της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης εξαιτίας των συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο πρόεδρος της ΔΝΕ Νίκος Αρβανίτης στη συνάντηση που είχε η Ένωση με τη διοίκηση του ΟΛΠ, και η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, χαρακτήρισε «πρωτοφανές φαινόμενο τη συνέχιση των κινητοποιήσεων επί εννέα μήνες» και μετέφερε «την πλήρη απογοήτευση των μεγάλων πελατών των εταιριών-μελών της ΔΝΕ, που αναγκάζονται να αναζητούν άλλα λιμάνια για την εξυπηρέτηση τους».

Ο κ. Αρβανίτης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο οι εταιρίες της ΔΝΕ να προχωρήσουν σε μείωση θέσεων εργασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη συρρίκνωση των εσόδων τους. Σήμερα στη ΔΝΕ είναι μέλη 52 εταιρίες, που απασχολούν η κάθε μία κατά μέσο όρο 50-60 άτομα προσωπικό.

Ήδη, όπως είπε στο euro2day ο κ. Αρβανίτης, ορισμένες εταιρίες έχουν αρχίσει να μειώνουν το προσωπικό τους, ενώ πλήττονται έμμεσα και οι δορυφορικοί κλάδοι.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, παρόντων όλων των μελών της ΔΝΕ, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ Ν. Αναστασόπουλος ενημέρωσε τόσο για την εφαρμογή του νέου οργανογράμματος του Οργανισμού, το οποίο σε πλήρη ανάπτυξη θα φανεί στους επόμενους 2-3 μήνες. Την υιοθέτηση του νέου Οργανογράμματος στον ΟΛΠ μετέδωσε πρώτο το euro2day χθες.

Οι ναυτιλιακοί πράκτορες υποδέχθηκαν με πολύ θετικό πνεύμα το νέο κανονισμό λειτουργίας του Οργανισμού, καθώς, όπως επισημάνθηκε, περιορίζει τη γραφειοκρατία και εισάγει καινοτόμες λειτουργίες.

Ο κ. Αναστασόπουλος δεν δίστασε να επιρρίψει ευθύνες στους συνδικαλιστές για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, καθώς, όπως είπε, «δεν υφίσταται κανένας λόγος γι αυτές» και τους κατηγόρησε για «μη ειλικρινή διάλογο».

Η ΔΝΕ προτίθεται στις επόμενες ημέρες να καλέσει σε διάλογο τόσο την ΟΜΥΛΕ, όσο και το σωματείο των λιμενεργατών, σε μια προσπάθεια να ανιχνεύσει τις προθέσεις τους για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων τους.

Εξάλλου, έγινε ενημέρωση από τη διοίκηση του ΟΛΠ και για τη μελλοντική έλευση της Cosco Pacific, τονίσθηκε ότι τα χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν απαρέγκλιτα, ενώ υπήρξε διαβεβαίωση ότι τα έργα στην προβλήτα Ι θα ολοκληρωθούν στο πρώτο τρίμηνο του 2010, οπότε αναμένεται να εγκατασταθεί εκεί ο ΟΛΠ και να αναπτύξει τη δραστηριότητα του.

Προηγουμένως, όπως έχει ήδη μεταδώσει το euro2day, θα μεσολαβήσει συγκατοίκηση ΟΛΠ και Cosco, αρχής γενομένης από τον Οκτώβριο του 2009 έως το Μάρτιο του 2010.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v