Alpha: Από τα εξοχικά η ανάκαμψη στο real estate

Την ανάκαμψη της στεγαστικής αγοράς στην Ελλάδα από το 2009 προβλέπει η Alpha Bank, εκτιμώντας ώθηση στα στεγαστικά, με τις επενδύσεις να επικεντρώνονται σε εξοχικά και μόνιμες κατοικίες συνταξιούχων στην περιφέρεια.

Alpha: Από τα εξοχικά η ανάκαμψη στο real estate
Την ανάκαμψη της στεγαστικής αγοράς στην Ελλάδα από το 2009, μετά τον εξορθολογισμό των τιμών στη διετία 2007-2008 προβλέπει η Alpha Bank, σύμφωνα με την παρουσίαση των αποτελεσμάτων εξαμήνου στους αναλυτές.

Στις προβλέψεις της, η τράπεζα εκτιμά αύξηση των ενυπόθηκων χορηγήσεων στα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα, καθώς, αφενός βλέπει αύξηση των επενδύσεων, και αφετέρου σημειώνει ότι οι επενδύσεις στην ελληνική περιφέρεια βασίζονται στην ισχυρή αύξηση των ενυπόθηκων δανείων. 

Σύμφωνα με την Alpha, η Ελλάδα αναμένεται να αποτελέσει προορισμό real estate, με τις διεθνείς επενδύσεις να επικεντρώνονται σε παραθεριστικές κατοικίες και μόνιμες κατοικίες συνταξιούχων.

Παράλληλα, ο δείκτης ιδιοκτησίας στην κατοικία διαμορφώνεται ακόμη στο 80%, πολύ υψηλότερα του μέσου όρου της ευρωζώνης, οπότε υπάρχει περιθώριο περαιτέρω αύξησης των ενυπόθηκων χορηγήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v