Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση ΟΤΕ, Lannet, EETT

Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η σημερινή ακρόαση του ΟΤΕ και του εναλλακτικού παρόχου τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών Lannet από την ΕΕΤΤ.

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση ΟΤΕ, Lannet, EETT
Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η σημερινή ακρόαση του ΟΤΕ και του εναλλακτικού παρόχου τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών Lannet, από την ΕΕΤΤ, η οποία παρενέβη αυτεπαγγέλτως, προκειμένου να διευθετήσει το πρόβλημα που έχει προκύψει με την απόφαση του Οργανισμού να προχωρήσει σε προσωρινή διακοπή ορισμένων κυκλωμάτων διασύνδεσης προς την εταιρία Lannet λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών της.

Αφορμή στάθηκε το αίτημα που κατέθεσε η αεροπορική εταιρία Lufthansa προς την ΕΕΤΤ να της επιτραπεί η αλλαγή παρόχου, κατ' εξαίρεση του ισχύοντος κανονισμού, με το αιτιολογικό ότι λόγω αδυναμίας των πελατών της να επικοινωνήσουν με την εταιρία της προκαλείται απώλεια δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Επίσης, οι πληροφορίες φέρουν την αεροπορική εταιρία να έχει καταθέσει και ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΕΕΤΤ και του ΟΤΕ, με συνέπεια να καθίσταται ανέφικτη η λήψη συγκεκριμένων μέτρων από το προεδρείο της ανεξάρτητης αρχής, δεδομένου ότι στο θέμα έχει εμπλακεί η Δικαιοσύνη και αναμένεται η δικαστική απόφαση.

Στελέχη της ΕΕΤΤ σημείωσαν ότι τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα, καθώς οι ενέργειες του ΟΤΕ στηρίζονται στην υπάρχουσα νομοθεσία, τα περιθώρια παρέμβασης της Αρχής για την άρση της διακοπής κυκλωμάτων προς τον πάροχο είναι περιορισμένα, ενώ τίθεται επιτακτικό το πρόβλημα τηλεπικοινωνιακής εξυπηρέτησης των συνδρομητών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΕΤΤ αναζητεί μια φόρμουλα για την απρόσκοπτη επικοινωνία των καταναλωτών και ιδιαίτερα των εταιρικών πελατών, οι οποίοι αποχωρούν από τη Lannet, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη βιωσιμότητα της εταιρίας.

Να σημειωθεί ότι η εταιρία φέρεται να έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 20 εκατ. ευρώ στον ΟΤΕ, οι μέτοχοι δεν χρηματοδοτούν περαιτέρω, ενώ επανεμφανίζονται τα σενάρια για εξαγορά της από άλλη εταιρία που δραστηριοποιείται στον χώρο των τηλεπικοινωνιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v