Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ακης: Προσλήψεις για ΔΕΗ σε Φλώρινα-Κοζάνη

Νέα ενεργειακά έργα και επενδύσεις, ύψους 64,3 δισ. δρχ. αλλά και προσλήψεις προσωπικού για την ενίσχυση των μονάδων της ΔΕΗ Φλώρινας και της Κοζάνης ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλος κατά την επίσκεψή του στο Νομό Φλώρινας.

Ακης: Προσλήψεις για ΔΕΗ σε Φλώρινα-Κοζάνη
Νέα ενεργειακά έργα και επενδύσεις, αλλά και προσλήψεις προσωπικού για την ενίσχυση των μονάδων της ΔΕΗ Φλώρινας και της Κοζάνης ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλος κατά την επίσκεψή του στο Νομό Φλώρινας, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των επισκέψεων κυβερνητικών στελεχών στην περιφέρεια αυτή την περίοδο.

Ο υπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάδειξη της Φλώρινας και της Κοζάνης και συνολικά της Δυτικής Μακεδονίας σε ενεργειακή ”καρδιά” της χώρας.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος εξήγγειλε την πραγματοποίηση των εγκαινίων της νέας ατμοηλεκτρικής μονάδας λιγνίτη Μελίτης – Αχλάδας της ΔΕΗ, ισχύος 330 MW, για το φθινόπωρο με συμμετοχή και του Πρωθυπουργού. Το έργο, συνολικού κόστους 64,3 δισ. δραχμών, έχει μέχρι σήμερα βαθμό προόδου 99,3%.

Ο νέος αυτός λιγνιτικός σταθμός στη Φλώρινα , προστιθέμενος στον ήδη λειτουργούντα του Αμυνταίου – Φιλώτα, ισχύος 600 MW αναδεικνύει, κατά τον υπουργό, την πραγματική συμβολή της Φλώρινας στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας.

Επίσης ο κ. Τσοχατζόπουλος ανακοίνωσε την έκπτωση της Α.Ε. ”ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ” από τα δικαιώματα της εκμετάλλευσης του μεταλλείου Αμυνταίου Φλωρίνης, όπως και της εταιρείας ” ΒΙΟΛΙΓΝΙΤ ΑΜΕΤΒΕ” από τα αντίστοιχα δικαιώματα εκμετάλλευσης του λιγνιτωρυχείου Βεύης, τονίζοντας ότι η απόφασή του αυτή οφείλεται στο γεγονός της έλλειψης παραγωγής από τα συγκεκριμένα λιγνιτωρυχεία, που επιβαρύνει την αποτελεσματική ανταγωνιστική λειτουργία της μονάδας.



Μάλιστα δήλωσε ότι πιθανή δικαστική προσφυγή των εταιριών θα αντιμετωπισθεί με το νόμιμο τρόπο, επισημαίνοντας ότι το ενδιαφέρον του υπουργείου Ανάπτυξης είναι η άμεση έναρξη πλήρους και αποτελεσματικής λειτουργίας των δύο ορυχείων και στο πλαίσιο αυτό εξήγγειλε την διενέργεια, με την ολοκλήρωση της μεταβατικής περιόδου που προβλέπεται από το νόμο μετά την έκπτωση, ανοικτού διαγωνισμού για την εύρεση επενδυτών.

Εξάλλου, δήλωσε ότι για την αντιμετώπιση του προβλήματος των εργαζομένων στην εταιρεία ”ΒΙΟΛΙΓΝΙΤ” προβλέπεται η δυνατότητα πρόσληψής τους μέσω των διαδικασιών προσλήψεων από τη ΔΕΗ, που εγγυάται την πλήρη απορρόφησή τους, καθώς εκπληρώνουν τα απαραίτητα κριτήρια εντοπιότητας και προϋπηρεσίας που ορίζονται από την κείμενη νομοθεσία σχετικά με το ΑΣΕΠ.



Επιπλέον ανακοίνωσε ότι η ΔΕΗ, στο πλαίσιο κάλυψης των αναγκών των μονάδων της περιοχής, θα προχωρήσει από τον Σεπτέμβριο στην προκήρυξη σειράς προσλήψεων μόνιμου και εποχικού προσωπικού στις μονάδες της Φλώρινας και της Κοζάνης.

Συγκεκριμένα, θα προκηρυχθούν 508 θέσεις μόνιμου προσωπικού, 645 θέσεις συμβασιούχων οκταμήνου, καθώς και 100 θέσεις συμβασιούχων διμήνου (75 για την Κοζάνη και 25 για τη Φλώρινα). Ο αριθμός του εποχικού προσωπικού θα διατηρηθεί σταθερός μέχρι το 2007, ενώ ήδη αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη αντίστοιχη διαδικασία πρόσληψης μόνιμου προσωπικού για 320 θέσεις για την κάλυψη των αναγκών της ΔΕΗ.

Επιπρόσθετα, ο υπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της ΔΕΗ περιλαμβάνει την πρόσληψη, πέραν των παραπάνω, για 690 θέσεις μόνιμου προσωπικού (529 Κοζάνη και 161 Φλώρινα), 640 θέσεις εποχικού προσωπικού οκταμήνου (460 Κοζάνη και 180 Φλώρινα) και 60 θέσεις εποχικού προσωπικού διμήνου (45 Κοζάνη και 15 Φλώρινα).

Ετσι, ο συνολικός αριθμός των προσλήψεων που θα πραγματοποιηθούν στις μονάδες της ΔΕΗ του Ενεργειακού Κέντρου Φλώρινας-Κοζάνης (προκήρυξη που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, θέσεις που προκηρύσσονται τον Σεπτέμβριο και πρόβλεψη του Επιχειρησιακού Προγράμματος της ΔΕΗ μέχρι το 2007) ανέρχονται για το μόνιμο προσωπικό σε 1518, για το εποχικό προσωπικό οκταμήνου σε 1294 και για το εποχικό προσωπικό διμήνου σε 160.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v