Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χατζηδάκης: Τι είπε για ΟΤΕ-DT, Ολυμπιακή,Siemens

Τη βεβαιότητα ότι δεν θα υποχρεωθεί η Deutsche Telekom να καταθέσει δημόσια προσφορά για την εξαγορά των μετοχών του ΟΤΕ εξέφρασε ο υπουργός Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης. Τι είπε για Ολυμπιακή, Siemens.

  • του Ηλία Ντράλλου
Χατζηδάκης: Τι είπε για ΟΤΕ-DT, Ολυμπιακή,Siemens
Τη βεβαιότητα ότι δεν θα υποχρεωθεί η Deutsche Telekom να καταθέσει δημόσια προσφορά για την εξαγορά των μετοχών του ΟΤΕ από τους μικρομετόχους εξέφρασε πριν από λίγα λεπτά ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κωστής Χατζηδάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Σύμφωνα με τον υπουργό, έπειτα από συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών έχει αποσαφηνίσει ότι υπερισχύει ο νόμος περί αποκρατικοποιήσεων, οπότε δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Ερωτηθείς σχετικά με τις διακυμάνσεις της μετοχής του ΟΤΕ, ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι σήμερα η τιμή είναι σχεδόν διπλάσια σε σχέση με το 2004, όταν ανερχόταν στα 9 ευρώ.

Ο.Α.

"Εντός του έτους αναμένεται να ιδιωτικοποιηθούν οι Ολυμπιακές Αερογραμμές", δήλωσε με αυτοπεποίθηση ο υπουργός Μεταφορών, παρά τις δυσμενείς συνθήκες που διέπουν την αεροπορική βιομηχανία και τον ευρύτερο κλάδο των αερομεταφορών.

Παράλληλα, εξέφρασε την υποστήριξή του προς το πρόσωπο της διοίκησης των Ολυμπιακών Αερογραμμών για τους χειρισμούς της στην επιχειρησιακή λειτουργία της εταιρίας, με αφορμή την κατάληψη που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στα γραφεία των Ο.Α στα Σπάτα από τις ενώσεις τεχνικών.

Για το θέμα των τεχνικών βλαβών που παρουσιάστηκαν σε αεροσκάφη της εταιρίας δήλωσε με νόημα ότι "ελπίζω να είναι τυχαίο".

Siemens

Τέλος, για την υπόθεση της Siemens ο κ. Χατζηδάκης διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να αποκαλύψει όλους όσοι εμπλέκονται σε αυτή και τοποθετήθηκε υπέρ της στάσης του πρωθυπουργού για τη δημιουργία εξεταστικής επιτροπής μετά την ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v