Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικό συνέδριο στις 24 Ιουνίου

Σημείο συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων του τραπεζικού και εταιρικού κόσμου θα αποτελέσει το South-East Europe Banking Conference 2008, που διοργανώνεται από την Money Conferences στις 24 Ιουνίου.

Τραπεζικό συνέδριο στις 24 Ιουνίου
Σημείο συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων του τραπεζικού και εταιρικού κόσμου θα αποτελέσει το South-East Europe Banking Conference 2008, που διοργανώνεται από την Money Conferences στις 24 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental, με τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών διεθνών και ελληνικών οργανισμών, και την υποστήριξη της Goldman Sachs, της Εθνικής Τράπεζας και της V+O Communication.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να προσφέρει την ευκαιρία σε αναλυτές, τραπεζικούς και εξέχοντες παράγοντες της αγοράς να δικτυωθούν, να επιχειρήσουν και να συμμετάσχουν σε έναν ανοιχτό διάλογο, με σημείο αναφοράς την παρούσα διεθνή οικονομική συγκυρία. Διακεκριμένα διευθυντικά στελέχη και παγκοσμίου φήμης ειδικοί από τον τραπεζικό, χρηματοοικονομικό και επιχειρηματικό χώρο, έχουν προσκληθεί να παρουσιάσουν τις εκτιμήσεις τους για την πορεία των αγορών και να υποδείξουν ‘’δρόμους’’ που θα οδηγήσουν επιχειρήσεις και τράπεζες στην ανάπτυξη και στην κερδοφορία.

Το South-East Europe Banking Conference 2008 έχει στόχο να παράσχει στην ελληνική τραπεζική κοινότητα πολύτιμη ενημέρωση σε θέματα που αφορούν τις αλλαγές στο χώρο της τραπεζικής χρηματοδότησης και τους τρόπους ενίσχυσης των ισολογισμών των τραπεζών, καθώς και τις ενδοκλαδικές και διασυνοριακές ευκαιρίες για συγχωνεύσεις και εξαγορές στην Ελλάδα και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Παράλληλα, στοχεύει να ενημερώσει τις ελληνικές επιχειρήσεις και τους Έλληνες επιχειρηματίες σχετικά με το πώς οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να τους βοηθήσουν να επεκταθούν στη ΝΑ Ευρώπη.

Το Συνέδριο χωρίζεται σε οχτώ ενότητες, που περιλαμβάνουν τέσσερα πάνελ και τέσσερα εργαστήρια, τα οποία θα εστιάσουν στους εξής θεματικούς άξονες:

1. Οι Επιπτώσεις της Διεθνούς Πιστωτικής Κρίσης
2. Διαχείριση Κινδύνου: Ένας Καθοριστικός Παράγοντας στην Ανάπτυξη μίας Τράπεζας
3. Το Δίλημμα των Ελληνικών Τραπεζών: Εξαγορές και Συγχωνεύσεις εντός της ίδιας της αγοράς ή σε αγορές του εξωτερικού;
4. Ευκαιρίες και Προκλήσεις από τις Τράπεζες στην εξυπηρέτηση εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Η διαπραγμάτευση των θεμάτων του Συνεδρίου θα γίνει μέσω βασικών τοποθετήσεων, διαδραστικών συζητήσεων και στοχευμένων εργαστηριών, εξασφαλίζοντας τη διεξαγωγή γόνιμου διαλόγου, που θα συντονίζουν καταξιωμένοι δημοσιογράφοι και εξειδικευμένοι προσκεκλημένοι. Το South-East Europe Conference 2008 δεν είναι ανοιχτό στο κοινό και οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν κατόπιν προσκλήσεως από τη Money Conferences, το Περιοδικό Χρήμα και από τους χορηγούς.

Μεταξύ των υψηλού κύρους ομιλητών περιλαμβάνονται ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, κ. Ιωάννης Πεχλιβανίδης, ο Υπεύθυνος Ευρωπαϊκής Στρατηγικής Μετοχών και Επικεφαλής του European Strategy Group της Goldman Sachs, κ. Peter C. Oppenheimer, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Τραπεζών Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, κ. Istvan Lengyel, ο Διευθυντής του Τομέα Χρηματοοικονομικής και Διοικητικής Λογιστικής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννης Κυριακόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής Δραστηριοτήτων Εξωτερικού της Εθνικής Τράπεζας, κ. Άγης Λεώπουλος, διακεκριμένοι Έλληνες τραπεζίτες, καθώς και Έλληνες ειδικοί και επιχειρηματίες.

Το South-East Europe Banking Conference 2008 θα είναι το πρώτο Κλιματικά Ουδέτερο Τραπεζικό Συνέδριο στην Ελλάδα, πιστοποιημένο από τον οργανισμό ClimatePartner. Το ClimatePartner υπολόγισε την επιβάρυνση στο περιβάλλον που θα προκαλέσουν οι μετακινήσεις συνέδρων, ο φωτισμός των χώρων, η χρήση μηχανολογικού εξοπλισμού, καθώς και κάθε άλλη μορφή κατανάλωσης ενέργειας από δραστηριότητες σχετικές με το Συνέδριο, και ως αντιστάθμιση οι διοργανωτές του Συνεδρίου θα συμβάλουν οικονομικά σε συγκεκριμένο πρόγραμμα περιορισμού εκπομπής ρύπων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v