Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ν. Γκαργκάνας: Στο 4% το ΑΕΠ α΄ εξαμήνου

Τον προβληματισμό του αναφορικά με τη διατήρηση του πληθωρισμού σε υψηλό επίπεδο εξέφρασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, κ. Ν. Γκαργκάνας, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Σημίτη. Ο ίδιος, κράτησε αποστάσεις αναφορικά με το θέμα που έχει ανακλύψει με τα δάνεια των τραπεζών.

Ν. Γκαργκάνας: Στο 4% το ΑΕΠ α΄ εξαμήνου
Προβληματισμένος εμφανίστηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, κ. Ν. Γκαργκάνας, σχετικά με τη διατήρηση του πληθωρισμού σε υψηλό επίπεδο, που υπερβαίνει και το όριο του 2% που έχει θέσει η ΕΚΤ, στη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό κ. Σημίτη.

Ο κ. Γκαργκάνας τόνισε ότι ο πληθωρισμός πρέπει να μειωθεί περαιτέρω, ενώ εξέφρασε παράλληλα τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι το ποσοστό παραμένει πάνω από το στόχο του 2% που έχει θέσει η ΕΚΤ για την ευρωζώνη.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας προέβλεψε μάλιστα ότι η αποκλιμάκωση θα λάβει χώρα τον Αύγουστο, ενώ εκτιμά ότι κατά μέσο όρο ο πληθωρισμός θα κινηθεί στο 3,5% το 2003. Παράλληλα, το ΑΕΠ στο πρώτο εξάμηνο αναμένεται να διαμορφωθεί στο 4%.

Όσον αφορά στο θέμα της απόφασης του Εφετείου για τα στεγαστικά δάνεια, ο κ. Γκαργκάνας κράτησε αποστάσεις, τονίζοντας ότι η ΤτΕ έχει εκδώσει την πράξη διοικητή στις αρχές του χρόνου όπου προβλέπονται οι κανόνες για τη διαφάνεια στην τραπεζική αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v