Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τράπεζες: Αγώνας δρόμου για τη Βασιλεία ΙΙ

Σε "αγώνα δρόμου" προκειμένου να επιτευχθούν χρονικά οι στόχοι που έχουν τεθεί όσον αφορά την εφαρμογή των κανόνων της Βασιλείας ΙΙ, επιδίδεται η Τράπεζα της Ελλάδος.

  • του Γιώργου Μαντέλα
Τράπεζες: Αγώνας δρόμου για τη Βασιλεία ΙΙ
Σχεδόν καθημερινές είναι πλέον οι συσκέψεις που λαμβάνουν χώρα στην Τράπεζα της Ελλάδας με αντικείμενο την εφαρμογή των κανόνων της Βασιλείας ΙΙ κι από τις ελληνικές τράπεζες.

Τον τελευταίο καιρό λαμβάνει χώρα ένας αγώνας δρόμου, προκειμένου να επιτευχθούν χρονικά οι στόχοι που έχουν τεθεί, αν και κάτι τέτοιο φαντάζει πλέον δύσκολο, λόγω των καθυστερήσεων που προηγήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα.

"Οι τελευταίες απεργιακές κινητοποιήσεις μας πήγαν πίσω" δήλωσε στο Euro2day.gr στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδας, δίνοντας το στίγμα του εγχειρήματος "αλλά, παρ' όλα αυτά είμαστε αισιόδοξοι ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε".

Ας σημειωθεί ότι ήδη, από την πλευρά της ΤτΕ, έχουν δοθεί ορισμένες χρονικές παρατάσεις, προς τις ενδιαφερόμενες τράπεζες, χωρίς παρ' όλα αυτά η πίεση να μετριασθεί.

Ιδιαίτερα κρίσιμο θεωρείται και είναι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς από τις εξελίξεις που θα λάβουν χώρα τότε, θα κριθεί εν πολλοίς η επιτυχία του όλου εγχειρήματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v