Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΟΕ: Κλιμάκωση κινητοποιήσεων για υπογραφή ΣΣΕ

Τη λύση της μετωπικής σύγκρουσης με τις διοικήσεις των τραπεζών Εθνική, Alpha Bank κι EFG Eurobank επιλέγει η ΟΤΟΕ για το θέμα της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Τι αποφάσισε η σημερινή συνεδρίαση της ομοσπονδίας.

  • του Γιώργου Μαντέλα
ΟΤΟΕ: Κλιμάκωση κινητοποιήσεων για υπογραφή ΣΣΕ
Τη λύση της μετωπικής σύγκρουσης με τις διοικήσεις των τραπεζών Εθνική, Alpha Bank και EFG Eurobank επιλέγει η ΟΤΟΕ για το θέμα της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, στις διαπραγματεύσεις της οποίας αρνούνται να συμμετάσχουν τα τρία παραπάνω πιστωτικά ιδρύματα.

Η συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου της ομοσπονδίας ολοκληρώθηκε πριν από λίγο κι όπως θα ανακοινωθεί μέσα στην επόμενη μέρα θα προκηρυχτούν απεργιακές κινητοποιήσεις στο προσωπικό των τριών συγκεκριμένων ιδρυμάτων, αρχής γενομένης από τις πρωτεύουσες μεγάλων νομών της χώρας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι πρώτες κινητοποιήσεις θα λάβουν χώρα σε Θεσσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο, Βόλο και Κέρκυρα, όπου θα γίνουν συνολικές παρεμβάσεις από την ΟΤΟΕ.

Μεταξύ άλλων, την προηγούμενη ημέρα θα πραγματοποιηθούν ενημερώσεις στο προσωπικό των εν λόγω τραπεζών σχετικά με το ωράριο εργασίας και τις εργασιακές σχέσεις εν γένει, ενώ την επομένη θα ακολουθήσει 24ωρη απεργία με αυξημένη επιτήρηση από την πλευρά της ΟΤΟΕ για την εξασφάλιση της συμμετοχής. Επίσης, όπως θα γίνει γνωστό, προγραμματίζεται και συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη στην Αθήνα, προκειμένου να αναλυθούν οι λόγοι των κινητοποιήσεων, καθώς και μια σειρά άλλα θέματα (π.χ. χρέωση των νοικοκυριών κ.λπ.).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v