Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρέντινγκ: Συνηθισμένη πρακτική deals όπως ΟΤΕ-DT

Συνηθισμένη πρακτική, η οποία συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη, χαρακτήρισε το deal για τον ΟΤΕ ανάμεσα στο ελληνικό δημόσιο και την Deutsche Telekom η επίτροπος κ. Viviane Reding, μετά τη συνάντησή της με τον κ. Κ. Χατζηδάκη.

  • του Ηλία Ντράλλου
Ρέντινγκ: Συνηθισμένη πρακτική deals όπως ΟΤΕ-DT
Συνηθισμένη πρακτική, η οποία συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη, χαρακτήρισε το deal για τον ΟΤΕ ανάμεσα στο ελληνικό δημόσιο και την Deutsche Telekom η επίτροπος κ. Viviane Reding, αρμόδια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Κοινωνία της Πληροφορίας και τα ΜΜΕ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κωστή Χατζηδάκη.

"Πρόκειται για μια προσπάθεια δύο εταιριών για να ενισχύσουν τη θέση τους στην τηλεπικοινωνιακή αγορά", δήλωσε, μεταξύ άλλων, αποφεύγοντας ωστόσο να σχολιάσει περαιτέρω τη συμφωνία με το αιτιολογικό ότι δεν είθισται η επιτροπή να αναφέρεται σε θέματα που συζητούνται στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Ερωτηθείσα σχετικά με τον λειτουργικό διαχωρισμό του ΟΤΕ διευκρίνισε ότι δεν είναι της αρμοδιότητάς της, αλλά των ρυθμιστικών αρχών κάθε κράτους, προσθέτοντας ότι είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται με ενδελεχή μελέτη για τη βελτίωση στη λειτουργία της τηλεπικοινωνιακής αγοράς.

Όσον αφορά στις τιμές των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στη χώρα μας, εκτίμησε ότι υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω μείωσής τους, ώστε, όπως τόνισε, να βρεθούν σε "φυσιολογικά επίπεδα".

Ταυτόχρονα, έγινε γνωστό ότι παρατείνεται η λειτουργία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Διαδικτύου, που βρίσκεται στο Ηράκλειο Κρήτης, έως και το 2012 και θα επιδιωχθεί η ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του.

Επίσης, τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης ήταν η αναθεώρηση του κοινοτικού κανονιστικού πλαισίου για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, καθώς και η στρατηγική του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες και τις νέες τεχνολογίες 2008 - 2013.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v