Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Την άλλη εβδομάδα η συμφωνία στη Βουλή

Προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η μεταφρασμένη συμφωνία μετόχων ανάμεσα στο ελληνικό δημόσιο και την D.Τ. για τη μεταβίβαση ποσοστού 3% του ΟΤΕ και την αλλαγή του διοικητικού σχήματος.

  • της Έλενας Λάσκαρη
ΟΤΕ: Την άλλη εβδομάδα η συμφωνία στη Βουλή
Προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η μεταφρασμένη συμφωνία μετόχων ανάμεσα στο ελληνικό δημόσιο και την Deutsche Telekom για τη μεταβίβαση ποσοστού 3% του ΟΤΕ και την αλλαγή του διοικητικού σχήματος.

Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομίας μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ, στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, την ημέρα κατάθεσης της συμφωνίας θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου με όλες τις λεπτομέρειες, προκειμένου να ενισχύσει το πολιτικό επιχείρημα ότι η κυβέρνηση δεν έχει τίποτα να κρύψει.

Η συμφωνία, όταν τεθεί για ψηφοφορία στη Βουλή, αναμένεται να λάβει 151+1 ψήφους, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, καθώς ο ίδιος ο κ. Γ. Αλογοσκούφης έχει τονίσει στους συνδικαλιστές του ΟΤΕ "αν δεν περάσει η συμφωνία πέφτει η κυβέρνηση".

Παρότι υπάρχουν φωνές αμφισβήτησης εντός των τειχών της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ., πιστεύεται ότι κανείς τελικά δεν θα τολμήσει να διαφοροποιηθεί της "μεταρρύθμισης" που ο ίδιος ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε σφόδρα από το βήμα της Βουλής και οι τριγμοί θα περιοριστούν στα κλασικά «τζαρτζαρίσματα» των βουλευτών που επιδιώκουν προβολή.

Άλλωστε, ο μεγάλος "φόβος" πιθανής διαφοροποίησης, που ακούει στο όνομα Γιώργος Σουφλιάς, αν και έχει εκφράσει διακριτικές επιφυλάξεις, έχει δηλώσει ότι θα υπερψηφίσει τη συμφωνία.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η συμφωνία μετόχων να έχει υλοποιηθεί, με την τελευταία πράξη της μεταβίβασης του 3% , έως το τέλος του 2008. Θα πρέπει να προηγηθεί η έγκριση της συμφωνίας τόσο από τη Βουλή και την Κομισιόν όσο και από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές της Ελλάδας και της Γερμανίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v