Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΟΕ: Με το "ωράριο" απαντά στους τραπεζίτες

"Eπίθεση" στο μέτωπο του ωραρίου λειτουργίας των τραπεζικών καταστημάτων ετοιμάζει η ΟΤΟΕ. Συγκεκριμένα, θα επιχειρήσει να εφαρμοστεί κατά γράμμα ο νόμος που προβλέπει ότι οι συναλλαγές με το κοινό σταματούν στις 14:30.

  • του Γιώργου Μαντέλα
ΟΤΟΕ: Με το ωράριο απαντά στους τραπεζίτες
"Eπίθεση" στο μέτωπο του ωραρίου λειτουργίας των τραπεζικών καταστημάτων ετοιμάζει η ΟΤΟΕ.

Συγκεκριμένα, με συντονισμένες πρωτοβουλίες, τις οποίες θα αναλάβει μέσα στις προσεχείς ημέρες, θα επιχειρήσει να εφαρμοστεί κατά γράμμα ο νόμος που προβλέπει ότι οι συναλλαγές με το κοινό σταματούν στις 14:30, ενώ οι υπάλληλοι θα πρέπει να φεύγουν από τα καταστήματα στις 15:00.

Κατ' αυτόν τον τρόπο θα επιχειρηθεί να "χτυπηθούν" οι τράπεζες που δεν συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, εκεί όπου εκτιμάται ότι "πονάνε". Κι αυτό γιατί, όπως αποδείχτηκε στην πράξη, οι απεργιακές κινητοποιήσεις δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα, λόγω μικρής συμμετοχής για διάφορους λόγους.

Στην ομοσπονδία, όμως, θεωρούν ότι το "κρυφό όπλο" του ωραρίου λειτουργίας των δικτύων μπορεί να αποδειχτεί πολύ πιο αποτελεσματικό.

Επίσης, θα γίνει προσπάθεια ώστε το ζήτημα να πολιτικοποιηθεί. Υπό αυτήν την έννοια θα ζητηθεί από τους πολιτικούς αρχηγούς της αντιπολίτευσης να καταθέσουν ερώτηση στην Ώρα του Πρωθυπουργού, ώστε να φτάσει το θέμα στον ίδιο τον κ. Καραμανλή. Από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργο Αλογοσκούφη, πάντως, έχει ζητηθεί παρέμβαση, μέσω επιστολής που του έχει αποσταλεί, αν και τα μηνύματα τα οποία έρχονται από το υπουργείο της Πλατείας Συντάγματος, σχετικά με το θέμα, δεν είναι και ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v