Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κόντρα Καραμανλή - Παπανδρέου στη Βουλή για ΟΤΕ

Ο στόχος της συμφωνίας της πώλησης του ΟΤΕ δεν είναι ταμειακός. Είναι στρατηγική συμμαχία, που ενδυναμώνει τον ρόλο του Οργανισμού, τόνισε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή.

Κόντρα Καραμανλή - Παπανδρέου στη Βουλή για ΟΤΕ
Ο στόχος της συμφωνίας της πώλησης του ΟΤΕ δεν είναι ταμειακός. Είναι στρατηγική συμμαχία, που ενδυναμώνει τον ρόλο του Οργανισμού στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης, τόνισε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Η συνεργασία με έναν από τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς κολοσσούς της Ευρώπης θα τον ενισχύσει με την πραγματοποίηση σημαντικών επενδύσεων εκσυγχρονισμού, ενώ θα επωφεληθεί από νέες τεχνολογίες.

Σε όλα τα στρατηγικά θέματα το ελληνικό δημόσιο θα έχει τον τελευταίο λόγο. Θα έχει δικαίωμα βέτο σε όλα τα σημαντικά θέματα. Για τα εργασιακά ζητήματα προβλέπονται διαδικασίες διαβούλευσης της εταιρίας με την κυβέρνηση. Θα υπάρχει ισορροπημένο διοικητικό συμβούλιο ανάμεσα στον στρατηγικό σύμμαχο και στο δημόσιο, υπογράμμισε ο κ. Κ. Καραμανλής.

Πετύχαμε αυτό που δεν καταφέρατε εσείς, ανέφερε ο πρωθυπουργός, απαντώντας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τον κατηγόρησε ότι δεν κατάφερε να αρθρώσει ενιαίο λόγο, καθώς άλλα έκανε ως κυβέρνηση, άλλα γράφει το πρόγραμμά του και άλλα κάνει σήμερα.

ΠΑΣΟΚ: «Πουλήσατε αντί ενός πινακίου φακής»

"Να δώσουμε παράσημα στους "εθνικούς ευεργέτες" της κυβέρνησης Καραμανλή που ολοκλήρωσαν το ξεπούλημα του ΟΤΕ. Αντί ενός πινακίου φακής πουλήσαμε μια μεγάλη δύναμη. Πήραμε λιγότερα από τα κέρδη τριών μηνών του ΟΤΕ" . Αυτά τόνισε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου στη Βουλή.

Επίσης ο ίδιος υπογράμμισε: "Έθιξε το φιλότιμό μου την αξιοπρέπειά μου η ρήτρα του να γνωρίζει το νέο αφεντικό τη γλώσσα μας. Μας μεταχειρίζεστε σαν ιθαγενείς. Αυθαιρεσία και παρεμβάσεις παντού. Στη Δικαιοσύνη, στο Ασφαλιστικό, στη λογοκρισία της ΕΡΤ με τον κ. Κούλογλου. Παίκτες γίνονται οι Γερμανοί. Εμείς γινόμαστε θυγατρική".

Παράλληλα, ζήτησε την εκκίνηση προανακριτικής Επιτροπής για απιστία. "Θα βρείτε μπροστά σας το θεσμικό μας έλεγχο. Θα βρείτε, εφόσον προχωρείτε σε αυτό το δρόμο, την πρότασή μας για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για απιστία. Για να δώσει, κάθε υπεύθυνος, λόγο για τη βλάβη του δημοσίου συμφέροντος που, ενσυνείδητα και απροκάλυπτα, προκαλείτε" σημείωσε ο κ. Παπανδρέου.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ζήτησε να συμφωνήσει η κυβέρνηση στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens και ζήτησε απάντηση στο ερώτημα "για ποιο λόγο πουλήσατε μια αξιόπιστη, κερδοφόρα επιχείρηση, δημοσίου συμφέροντος".

Τα περί μεταρρυθμίσεων και στρατηγικών συμμαχιών είναι υπεκφυγές και μεγάλα λόγια του πρωθυπουργού. Είναι αλάτι στις πληγές που έχετε ανοίξει στον ελληνικό λαό, τόνισε ο κ. Παπανδρέου

Τέλος, ανέφερε: "Πληγώνετε και μικραίνετε την Ελλάδα. Δημιουργείτε την αίσθηση στον μέσο Έλληνα ότι δεν έχει στον ήλιο μοίρα. Εμείς, το ΠΑΣΟΚ, αντιπαραθέτουμε την Ελλάδα της αυτοπεποίθησης και της ευημερίας".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v