Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεδριάζει αυτή την ώρα η Διυπουργική για ΟΤΕ

Συνέρχεται τώρα η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων, μία ημέρα νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό, με αντικείμενο την αξιολόγηση της προόδου των συζητήσεων στη συμφωνία OTE-DT.

  • της Έλενας Λάσκαρη
Συνεδριάζει αυτή την ώρα η Διυπουργική για ΟΤΕ
Συνέρχεται αυτή την ώρα η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων για το θέμα του ΟΤΕ.

Ήδη, στο γραφείο του υπουργού Οικονομίας βρίσκονται η υπουργός Απασχόλησης κ. Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Χρήστος Φώλιας, ο υπουργός Μεταφορών, κ. Κωστής Χατζηδάκης, o υπουργός Επικρατείας, Θ. Ρουσσόπουλος και οι σύμβουλοι αποκρατικοποίησης του ΟΤΕ.

Πηγές του υπουργείου Οικονομίας αναφέρουν ότι αντικείμενο της συνεδρίασης της Διυπουργικής είναι "η αξιολόγηση της μέχρι τώρα προόδου των συζητήσεων". Η τοποθέτηση αυτή μπορεί να σημαίνει ότι ενδεχομένως να μην έχουμε τις τελικές ανακοινώσεις σήμερα.

Στη συνεδρίαση της Διυπουργικής η επικύρωση της συμφωνίας μετόχων θα ανοίξει τον δρόμο για τη μεταβίβαση των μετοχών της MIG στην D.T., η οποία πλέον θα μπορεί να διευρύνει -έχοντας το "πράσινο φως" του Δημοσίου- το ποσοστό της πάνω από το 20%. Μετά την άντληση ποσοστού 2% από την αγορά, θα περάσει και το πακέτο του 3% που προβλέπεται να πωληθεί στην παρούσα φάση από το ελληνικό δημόσιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v