Τι είπαν Αλογοσκούφης - Βουλγαράκης για λιμάνια

Την κυβερνητική αίσθηση ότι οι διαγωνισμοί για τους ΣΕΜΠΟ σε ΟΛΠ και ΟΛΘ «πάνε καλά και θα υπάρξει ενδιαφέρον» μετέφεραν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη  μετά τη σύσκεψη Αλογοσκούφη - Βουλγαράκη.

  • της Ελενας Λάσκαρη
Τι είπαν Αλογοσκούφης - Βουλγαράκης για λιμάνια
Την κυβερνητική αίσθηση ότι οι διαγωνισμοί για τους ΣΕΜΠΟ σε ΟΛΠ και ΟΛΘ «πάνε καλά και θα υπάρξει ενδιαφέρον» μετέφεραν κορυφαία στελέχη των υπουργείων Οικονομίας και Εμπορικής Ναυτιλίας μετά τη σύσκεψη που είχαν σήμερα Γ. Αλογοσκούφης και Γ. Βουλγαράκης, αφήνοντας όμως ανοιχτό και το ενδεχόμενο μη εκδήλωσης ενδιαφέροντος που θα οδηγήσει στην επανεξέταση των προκηρύξεων.

Την ίδια ώρα πηγές του υπουργείου Οικονομίας ξεκαθάριζαν ότι η DT δεν έχει υποχρέωση υποβολής δημόσιας πρότασης για το σύνολο των μετοχών του ΟΤΕ καθώς «ο νόμος ορίζει ρητά ότι εξαιρούνται οι υπό αποκρατικοποίηση επιχειρήσεις».

Αναφορικά, με τις «ενστάσεις» της Κομισιόν για το νόμο του «20%», κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου δήλωσε «ξέραμε εξ αρχής ότι θα υπάρξουν αιτιάσεις από πλευράς Κομισιόν.

Περιμένουμε να δούμε ποιές ακριβώς θα είναι αυτές. Αν πρόκειται για διατάξεις που δεν αλλάζουν τη φιλοσοφία του νόμου, θα τις εξετάσουμε, αλλιώς θα δούμε τι θα κάνουμε. Θέλουμε το πλαίσιο νόμου να έχει την πλήρη έγκριση της Κομισιόν, αλλά να διατηρηθεί και η φιλοσοφία του και σε άλλες επιχειρήσεις».

Όσον αφορά στους διαγωνισμούς για ΟΛΠ και ΟΛΘ, με συγκρατημένη αισιοδοξία, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι στην περίπτωση όπου δεν υπάρξει ενδιαφέρον στις καταληκτικές ημερομηνίες (9 Μαϊου για τον ΟΛΠ και 15 Μαϊου για τον ΟΛΘ), τότε θα πρέπει να δούμε αν υπήρξε πρόβλημα με τις προκηρύξεις των διαγωνισμών. Πρόσθεταν όμως οι ίδιες πηγές την εκτίμηση ότι «θα υπάρξει ενδιαφέρον».

Τέλος στη συνάντηση ετέθησαν ζητήματα και αναφορικά με τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας ενώ ο κ. Βουλγαράκης ζήτησε την έγκριση προσλήψεων 800 υπαλλήλων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v