Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fitch: Ισχυρά και το 2008 τα κέρδη των τραπεζών

Ισχυρά κέρδη και το 2008 θα εμφανίσουν οι ελληνικές τράπεζες, παρά τις σφιχτές χρηματοδοτικές συνθήκες και τις ενδείξεις για επιβράδυνση της αύξησης των χορηγήσεων σε Ελλάδα και ΝΑ Ευρώπη, εκτιμά η Fitch Ratings.

Fitch: Ισχυρά και το 2008 τα κέρδη των τραπεζών
Ισχυρά κέρδη και το 2008 θα εμφανίσουν οι ελληνικές τράπεζες, παρά τις σφιχτές χρηματοδοτικές συνθήκες και τις ενδείξεις για επιβράδυνση της αύξησης των χορηγήσεων σε Ελλάδα και Νοτιοανατολική Ευρώπη, εκτιμά ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch Ratings.

«Οι περισσότερες μεγάλες ελληνικές τράπεζες έχουν, τα τελευταία έτη, ωφεληθεί από την ισχυρή εγχώρια αγορά και έχουν δημιουργήσει ισχυρά δίκτυα στις ταχέως αναπτυσσόμενες γειτονικές χώρες που θα υποστηρίξουν την περαιτέρω ανάπτυξη και κερδοφορία τους», τονίζει ο Christian Kuendig, αναλυτής της Fitch Ratings.

«Το τραπεζικό περιβάλλον στην Ελλάδα και την Νοτιοανατολική Ευρώπη θα παραμείνει σχετικά ήπιο και το 2008, δεδομένων των ισχυρών ρυθμών ανάπτυξης και την πιστωτική επέκταση στον ιδιωτικό τομέα. Ο ρυθμός επέκτασης των χορηγήσεων, ωστόσο, είναι πιθανό να είναι σχετικά χαμηλότερος από το 2006 και 2007».

Η έκθεση αναφέρεται στην Εθνική Τράπεζα, τη Eurobank, την Alpha Bank, την Τράπεζα Πειραιώς, την Εμπορική Τράπεζα και την Αγροτική Τράπεζα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v