Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανησυχία ΤτΕ για πληθωρισμό-ανταγωνιστικότητα

Η διάχυτη ανησυχία για τον πληθωρισμό και η συγκρατημένη αισιοδοξία για την ανάπτυξη θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της ετήσιας έκθεσης του διοικητή της ΤτΕ. Σε ποιες "συστάσεις" θα προχωρήσει η ΤτΕ.

  • της Έλενας Λάσκαρη
Ανησυχία ΤτΕ για πληθωρισμό-ανταγωνιστικότητα
Διάχυτη ανησυχία για την εξέλιξη του πληθωρισμού στην Ελλάδα αλλά και για τη διεύρυνση του ελλείμματος στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και συγκρατημένη αισιοδοξία για τον ρυθμό ανάπτυξης θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της ετήσιας έκθεσης του διοικητή της ΤτΕ που δημοσιοποιείται σήμερα, Μ. Τρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τράπεζα της Ελλάδος προσδιορίζει πλέον τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στην περιοχή του 3,5%, έναντι 3,6% που προβλέπει το οικονομικό επιτελείο, με την υπόμνηση όμως των αυξημένων κινδύνων που εγκυμονούν στην παγκόσμια οικονομία.

Όσον αφορά στον πληθωρισμό, η αναθεωρημένη εκτίμηση του οικονομικού επιτελείου για μέσο δείκτη 3,5% φέτος ίσως χρειαστεί εκ νέου αναθεώρηση...

Στην τελευταία έκθεσή της η ΤτΕ προέβλεπε μέσο πληθωρισμό για φέτος 3,4% και ρυθμό ανάπτυξης 3,7% και με τις νεότερες εκτιμήσεις επισημαίνεται ότι οι κίνδυνοι έχουν διευρυνθεί.

Ιδιαίτερα θα τονίζει η ΤτΕ και την ανάγκη άμεσων και ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων, με κύριο ζητούμενο τη συρρίκνωση του ελλείμματος στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών που θα κυμανθεί και φέτος στην περιοχή του 14% του ΑΕΠ, επίδοση που συνιστά τη χειρότερη στην ευρωζώνη και αντανακλά τη φθίνουσα ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Η έκθεση παρουσιάζεται στις 10:45 το πρωί και στις 12:00, στην αίθουσα γενικών συνελεύσεων της ΤτΕ, θα πραγματοποιηθεί η 75η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v