Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Άλλα λέει ο Αθανασόπουλος, άλλα τo μνημόνιο

Διαφοροποιημένο έναντι των αναφορών του προέδρου της ΔΕΗ εμφανίζεται το μνημόνιο συνεργασίας με τη γερμανική RWE, όπως αποκαλύπτει σε σημερινό της δημοσίευμα η "Ελευθεροτυπία". Τι λέει για λιθάνθρακα, ΔΕΠΑ.

ΔΕΗ: Άλλα λέει ο Αθανασόπουλος, άλλα τo μνημόνιο
Διαφοροποιημένο έναντι των αναφορών του προέδρου της ΔΕΗ εμφανίζεται το νέο μνημόνιο συνεργασίας με τη γερμανική RWE, όπως αποκαλύπτει σε σημερινό της δημοσίευμα η "Ελευθεροτυπία".

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα, οι διαφοροποιήσεις προσδιορίζονται στο ότι αφήνει ανοιχτό τόσο το ενδεχόμενο δημιουργίας θερμοηλεκτρικής μονάδας στην Ελλάδα όσο και το θέμα της ΔΕΠΑ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η «Ε», το μνημόνιο που θα συζητηθεί στο αυριανό Δ.Σ. της ΔΕΗ αναφέρεται σε συνεργασία για την κατασκευή θερμοηλεκτρικών μονάδων στην Αλβανία αλλά και στην Ελλάδα, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συμφωνίας με τη γερμανική εταιρία για τα αποθέματα λιγνίτη της χώρας.

Το κείμενο αναφέρει επίσης ότι «η ΔΕΗ και η RWE θα αξιολογήσουν επί ad hoc βάσεως εμφανιζόμενες ευκαιρίες συνεργασίας που θα αφορούν στην ανάπτυξη θερμοηλεκτρικών μονάδων στην Ελλάδα», ενώ προβλέπεται η δημιουργία παραρτημάτων «μόλις διαπιστωθούν περαιτέρω πεδία συνεργασίας».

Αναφορικά με την είσοδο της RWE στα κοιτάσματα λιγνίτη, το κείμενο του μνημονίου αναφέρει ότι «τα μέρη προτίθενται να συνεργαστούν μεταξύ τους προκειμένου να αλληλοϋποστηριχτούν σε διάφορες περιοχές της αλυσίδας αξιών, όπως στην εξόρυξη, προμήθεια, παραγωγή, πώληση λιγνίτη και φυσικού αερίου κ.λπ.».

Για τη ΔΕΠΑ, το παράρτημα του μνημονίου αναφέρει το δικαίωμα προαίρεσης που έχει η ΔΕΗ στο 30% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑ, χωρίς ωστόσο να γίνεται αναφορά στα όσα είπε ο πρόεδρος της ΔΕΗ στη συνέντευξη της Πέμπτης, ότι η συνεργασία των δύο εταιριών στην εμπορία αερίου θα προωθηθεί μόνο εφόσον η ΔΕΗ δεν εξαγοράσει το 30% της ΔΕΠΑ, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v