Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίσκεψη Γ. Παπανδρέου στον ΟΤΕ

Ως "σκάνδαλο και σύγχρονη τραγωδία" χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου τον τρόπο που χειρίζεται η κυβέρνηση τον δημόσιο πλούτο, μιλώντας σήμερα το πρωί στους εργαζόμενους στο κτίριο διοίκησης του ΟΤΕ.

Επίσκεψη Γ. Παπανδρέου στον ΟΤΕ
Ως "σκάνδαλο και σύγχρονη τραγωδία" χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου τον τρόπο που χειρίζεται η κυβέρνηση τον δημόσιο πλούτο, μιλώντας σήμερα το πρωί στους εργαζόμενους στο κτίριο διοίκησης του ΟΤΕ, μεταδίδει το ΑΠΕ.

"Βρισκόμαστε εδώ για να σταματήσουμε την εξέλιξη μιας σύγχρονης τραγωδίας" ανέφερε, επισημαίνοντας πως "τραγωδία είναι ο τρόπος που χειρίζεται η κυβέρνηση το δημόσιο πλούτο και τον ΟΤΕ".

"Μόνο μια τριτοκοσμική χώρα θα πουλούσε δημόσιο πλούτο και αντί να κερδίζει το κράτος, να κερδίζει ένας ιδιώτης", τόνισε και πρόσθεσε ότι "η παρουσία μου εδώ, είναι παρουσία συμπαράστασης και κοινού αγώνα. Κάνουμε μαζί αυτό τον αγώνα και θα τον κερδίσουμε".

Ο κ. Παπανδρέου είπε ακόμη ότι τρεις είναι οι βασικοί λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να προχωρήσει η πώληση του ΟΤΕ.

Πρώτος λόγος είπε, είναι ότι αποτελεί βασικό εργαλείο εθνικού σχεδιασμού και με την πώλησή του η Ελλάδα χάνει το δικαίωμα να μπορεί να σχεδιάζει για την οικονομία και το λαό στον τομέα των τηλεπικοινωνιών.

Δεύτερος λόγος είναι, σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, ότι ο ΟΤΕ δεν έχει μόνο παρουσία στην Ελλάδα, αλλά στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Τρίτος λόγος, όπως υποστηρίξε, είναι ότι ο ΟΤΕ έχει αναπτύξει ουσιαστική τεχνογνωσία που δεν πρέπει να χάσει η χώρα μας.

Απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι επετράπη η είσοδος στις τηλεοπτικές κάμερες κατά τη σημερινή επίσκεψη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Α. Παπανδρέου στον ΟΤΕ, ενώ αυτό δεν είχε συμβεί σε ανάλογη επίσκεψη του Προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε ότι απάντηση σ' αυτό μπορεί να δώσει ο ΟΤΕ.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Γ. Α. Παπανδρέου ότι είναι σκάνδαλο να εγχωρείται η εταιρεία σε ξένο επενδυτή,ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη δήλωσή του ανέφερε ανακρίβειες, όπως ότι το κράτος κάνει τον πωλητή.

"Ο πωλητής, όπως γνωρίζετε, ενός ποσοστού σχεδόν 20%, δεν είναι το κράτος, αλλά ιδιώτης, ο οποίος είχε συγκεντρώσει αυτό το ποσοστό από την ελεύθερη αγορά", σημείωσε και πρόσθεσε:

"Θέλω να θυμηθούμε όλοι,γιατί δεν ξεχνάμε τα πάντα σ'αυτόν τον τόπο, ότι πάλι το ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνο που το '92 - '93 έλεγε ότι στον ΟΤΕ θα υπάρχει μόνο μία μετοχή - χρυσή την είχε χαρακτηρίσει ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου - και είχε πει ότι δεν πρόκειται να μοιραστεί,να πουληθεί.Στην πορεία των ετών, το ΠΑΣΟΚ είναι εκείνο το οποίο έδωσε στην ελεύθερη αγορά το 62% του ΟΤΕ.Αυτό για να γνωρίζουμε την αναντιστοιχία λόγων και έργων ενός κόμματος, το οποίο βρέθηκε για πάρα πολλά χρόνια στην κυβέρνηση. Τι λέει όταν είναι στην αντιπολίτευση. Τι κάνει όταν είναι στην κυβέρνηση".

Σε επόμενη ερώτηση για τη διαδικασία σχετικά με τον ΟΤΕ,τόνισε ότι στην ελεύθερη αγορά,στο Χρηματιστήριο, οποιοσδήποτε έχει χρήματα μπορεί να αγοράσει από μία έως όσες μετοχές μπορεί να βρει στην ελεύθερη αγορά. "Οι πωλήσεις στην ελεύθερη αγορά είναι ελεύθερες",σημείωσε και σε ό,τι αφορά το management ανέφερε ότι η αρμόδια διϋπουργική επιτροπή δεν έχει ολοκληρώσει τις συζητήσεις της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v