Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κανένα ρήγμα στο Ασφαλιστικό, λέει η κυβέρνηση

Επιμένει στην πλήρη εφαρμογή του νόμου για το Ασφαλιστικό η κυβέρνηση, με τους υπουργούς Οικονομίας και Απασχόλησης να επιχειρούν διάψευση των εκτιμήσεων περί αναδίπλωσης της κυβέρνησης.

  • της Έλενας Λάσκαρη
Κανένα ρήγμα στο Ασφαλιστικό, λέει η κυβέρνηση
Επιμένει στην πλήρη εφαρμογή του νόμου για το Ασφαλιστικό η κυβέρνηση, με τους υπουργούς Οικονομίας και Απασχόλησης να επιχειρούν διάψευση των εκτιμήσεων περί αναδίπλωσης της κυβέρνησης με αφορμή τις υποσχέσεις που αναλήφθηκαν έναντι των εργαζομένων στην Τράπεζα της Ελλάδος και την αναστολή των κινητοποιήσεών τους.

Με κοινή δήλωσή τους ο κ. Γ. Αλογοσκούφης και η κ. Φ. Πάλλη - Πετραλιά τονίζουν ότι «ο νέος νόμος για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που ψήφισε πρόσφατα η Βουλή θα εφαρμοστεί εξ ολοκλήρου, επακριβώς και προς κάθε κατεύθυνση, συμπεριλαμβανομένου του Ταμείου της Τράπεζας της Ελλάδος, το οποίο ως γνωστόν εντάσσεται στο ΙΚΑ».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, για την υλοποίηση του νόμου της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης άρχισαν ήδη οι διαδικασίες με τη συγκρότηση στο υπουργείο Απασχόλησης επιτροπής συντονισμού της εφαρμογής του νόμου, καθώς και επιτροπών για όσα ταμεία ενοποιούνται και άλλης για όσα εντάσσονται, όπως ακριβώς προβλέπει ο νόμος.

Στο πλαίσιο των διαδικασιών αυτών, το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών συγκρότησε χθες τριμερή επιτροπή εκπροσώπων του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, της Τράπεζας της Ελλάδος και του ταμείου της τράπεζας, προκειμένου να εισηγηθεί στην επιτροπή εντάξεων τις τεχνικές λεπτομέρειες των διαδικασιών ένταξης στο ΙΚΑ.

«Είναι, λοιπόν, απολύτως ανακριβές οι διαδικασίες για την εφαρμογή του νόμου να παρουσιάζονται ως διαδικασίες μη εφαρμογής του», καταλήγει η κοινή δήλωση των δύο υπουργών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v