Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλογοσκούφης: "Φοβικά σύνδρομα" για ΟΤΕ-DT

Τα φοβικά σύνδρομα που αναπτύσσονται από διάφορες πλευρές, στην προσπάθεια σύναψης στρατηγικής συμμαχίας με την Deutsche Telekom επισήμανε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης.

  • της Έλενας Λάσκαρη
Αλογοσκούφης: Φοβικά σύνδρομα για ΟΤΕ-DT
Τα φοβικά σύνδρομα που αναπτύσσονται από διάφορες πλευρές, στην προσπάθεια σύναψης στρατηγικής συμμαχίας με την Deutsche Telekom επισήμανε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης, τονίζοντας την επιλογή της κυβέρνησης να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης του Economia Business Tank με θέμα «Ο ΣΕΒ και οι δομές της ελληνικής οικονομίας», ο υπουργός επανέλαβε για τον ΟΤΕ ότι «ψάχνουμε ένα ισορροπημένο και αποτελεσματικό διοικητικό σχήμα» , προσθέτοντας ότι “σε κάθε περίπτωση θα διασφαλίσουμε τα εθνικά και αμυντικά συμφέροντα”.

«Βλέπω φοβικά σύνδρομα κάθε φορά που γίνεται μια μεγάλη αποκρατικοποίηση, μια μεγάλη εισροή κεφαλαίων ή μια σημαντική στρατηγική συμμαχία. Προτιμούμε να είμαστε χρήσιμοι παρά ευχάριστοι, βήμα-βήμα θα προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις παρά τις αντιδράσεις», υπογράμμισε ο κ. Αλογοσκούφης.

Παράλληλα ο υπουργός εξέφρασε την ελπίδα, η πρόσφατη συμφωνία των κοινωνικών εταίρων να ενισχύσει το βιοτικό τους επίπεδο χωρίς να επιβαρυνθεί ο πληθωρισμός.

Όσον αφορά στην ανακοίνωση της εισοδηματικής πολιτικής της κυβέρνησης, κύκλοι του υπουργείου αποδίδουν την καθυστέρηση στην πολιτική επιλογή να μην ερμηνευθεί ως ποδηγέτηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, πριν την ολοκλήρωσή τους, ενώ σχετικά με το ύψος των αυξήσεων, τονίζεται κατηγορηματικά ότι «οι αυξήσεις στο δημόσιο θα έχουν οδηγό τον προϋπολογισμό».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v