Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γ. Αλογοσκούφης: Συνδιοίκηση στον ΟΤΕ

«Επιδιώκουμε ένα μοντέλο συνδιοίκησης του ΟΤΕ, στο οποίο θα έχουν ρόλο και η Deutsche Telekom και το ελληνικό δημόσιο» δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για το ποσοστό των μετοχών που θα πουληθεί.

  • της Έλενας Λάσκαρη
Γ. Αλογοσκούφης: Συνδιοίκηση στον ΟΤΕ
«Επιδιώκουμε ένα μοντέλο συνδιοίκησης του ΟΤΕ, στο οποίο θα έχουν ρόλο και η Deutsche Telekom και το ελληνικό δημόσιο» δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφης σε συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", αποφεύγοντας να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες αναφορικά με το ποσοστό των μετοχών που θα πουλήσει τελικά το ελληνικό δημόσιο.
 
«Για τον ΟΤΕ αυτή η συνεργασία είναι πάρα πολύ σημαντική - και στρατηγικά και τεχνολογικά και οικονομικά. Τα θέματα διάθεσης μετοχών δεν έχουν ξεκαθαριστεί ακόμη. Όπως δεν έχει ξεκαθαριστεί και το τελικό μοντέλο εταιρικής διακυβέρνησης. Σε αυτήν τη φάση των λεπτών συζητήσεων δεν μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω, ούτε να ανοίξουμε τα χαρτιά μας» πρόσθεσε ο υπουργός.

Σαφές είναι πάντως ότι το Δημόσιο, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, επιθυμεί και για λόγους πολιτικών ισορροπιών να διατηρήσει υπό τον έλεγχό του ποσοστό 20% του ΟΤΕ, ενώ πιθανή θεωρείται η παραμονή -τουλάχιστον για μια μεταβατική περίοδο- του κ. Π. Βουρλούμη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, με την εκχώρηση της θέσης του προέδρου σε πρόσωπο που θα υποδείξει η γερμανική πλευρά.

Εντός της εβδομάδας αναμένονται εξελίξεις, με τη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων.

Στην ίδια συνέντευξη, άλλωστε, ο υπουργός Οικονομίας προαναγγέλλει περαιτέρω εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στη διαχείριση των υποδομών, στα αεροδρόμια, στα λιμάνια, «με δεδομένο στρατηγικό στόχο να καταστήσουμε την Ελλάδα και χρηματοπιστωτικό αλλά και εμπορικό και διαμετακομιστικό κέντρο».

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας, «στα αεροδρόμια έχουμε συζητήσει κάποιες παρεμβάσεις, είτε με συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα είτε με άλλα υποδείγματα, ώστε να γίνεται καλύτερη διαχείρισή τους και να πραγματοποιηθούν και μεγαλύτερες επενδύσεις».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v