Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαλιακός-Κλειδί: Ο ανάδοχος εισπράττει τα διόδια

Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου που έχει αναλάβει την κατασκευή συντήρηση και λειτουργία του τμήματος του ΠΑΘΕ: Μαλιακός – Κλειδί εισπράττει από την Πέμπτη τα διόδια στους σταθμούς Πελασγίας, Μοσχοχωρίου, Τεμπών και Λεπτοκαρυάς.

Μαλιακός-Κλειδί: Ο ανάδοχος εισπράττει τα διόδια
Η κοινοπραξία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου που έχει αναλάβει την κατασκευή συντήρηση και λειτουργία του τμήματος του ΠΑΘΕ: Μαλιακός – Κλειδί Ημαθίας εισπράττει από χθες Πέμπτη τα διόδια στους σταθμούς διοδίων Πελασγίας, Μοσχοχωρίου, Τεμπών και Λεπτοκαρυάς.

Κατά την διάρκεια της αρχικής μεταβατικής περιόδου, που αναμένεται ότι θα διαρκέσει περίπου έως το τέλος του έτους, οι τιμές διοδίων σε όλους τους σταθμούς διαμορφώνονται, ανά διέλευση, σε 1 ευρώ για τις μοτοσικλέτες, σε 2 ευρώ για τα επιβατικά ΙΧ, σε 4 ευρώ για τα φορτηγά που διαθέτουν τρεις άξονες και σε 5 ευρώ για τα φορτηγά με περισσότερους άξονες.

Από την καταβολή διοδίων τελών εξαιρούνται μόνο Αστυνομικά οχήματα, οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οχήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και Ασθενοφόρα.

Η εταιρεία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. ενημερώνει τους χρήστες της οδού ότι σε περίπτωση βλάβης ή ατυχήματος στον αυτοκινητόδρομο ο χρήστης θα μπορεί να καλεί τον αριθμό 1866.

Να σημειωθεί ότι στην κοινοπραξία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. συμμετέχουν οι: HOCΗTIEF PPP SOLUTIONS GmbΗ (35%), ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΤΕΒ Α.Ε. (20%), J&P ΑΒΑΞ Α.Ε. (16,25%), VINCI S.A. (13,75%), ΑΕΓΕΚ Α.Ε. (10%) και ΑΘΗΝΑ ΑΤΕ (5%).

Η διάρκεια της παραχώρησης του έργου είναι 30 χρόνια και το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 1,15 δισ. ευρώ. Το μήκος του αυτοκινητόδρομου που ξεκινά από τις ράχες Φθιώτιδας και καταλήγει στο Κλειδί Ημαθίας είναι περίπου 231 χιλιόμετρα. Ο ανάδοχος αναλαμβάνει την κατασκευή 33 χλμ., μεταξύ των οποίων και της διέλευσης των Τεμπών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v