Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤτΕ: Απόσυρση επιτρόπου από Συνεταιριστική Λαμίας

Tερματίζεται το έργο του επιτρόπου στη Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας, που αφορούσε στην αντιμετώπιση προβλημάτων ρευστότητας που είχαν προκύψει από τη διοικητική αναταραχή, μετά από απόφαση της ΤτΕ.

ΤτΕ: Απόσυρση επιτρόπου από Συνεταιριστική Λαμίας
Tερματίζεται το έργο του επιτρόπου στη Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας, ο οποίος είχε διορισθεί στις 16 Οκτωβρίου 2000, μετά από απόφαση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος στις 29 Μαΐου 2003.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ο διορισμός επιτρόπου είχε κριθεί επιβεβλημένος προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα ρευστότητας που είχαν προκύψει από τη διοικητική αναταραχή και να αποκατασταθεί η λειτουργική επάρκεια και η αξιοπιστία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας.

Η Τράπεζα της Ελλάδος, αφού αξιολόγησε τις εξελίξεις που έχουν σημειωθεί στη Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας από τον διορισμό του επιτρόπου μέχρι σήμερα, έκρινε ότι εξέλιπαν οι λόγοι για τους οποίους η εν λόγω τράπεζα τέθηκε υπό καθεστώς επιτροπείας.

Ειδικότερα, τονίζεται στην ανακοίνωση, έχει αποκατασταθεί η ρευστότητα, έχουν σταθεροποιηθεί τα βασικά οικονομικά μεγέθη της, έχουν αυξηθεί οι σχηματισμένες προβλέψεις για την κάλυψη επισφαλειών του υφιστάμενου χαρτοφυλακίου χορηγήσεων και η εισπραξιμότητα των δανείων σε καθυστέρηση, ενώ εφαρμόζονται οι κανόνες πιστοδοτικής πολιτικής επί των νέων δανείων και τα καταστατικά όργανα της τράπεζας λειτουργούν ομαλά.

Τέλος, σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, η Τράπεζα της Ελλάδος θα συνεχίσει να παρακολουθεί την εφαρμογή από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας των γενικών και τυχόν ειδικών εποπτικών κανόνων σε συνεργασία με τα αρμόδια όργανα της διοίκησής της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v