Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤτΕ: Από Ιούλιο η απελευθέρωση των καταναλωτικών

Μέσα στον Ιούνιο θα απελευθερωθεί η καταναλωτική πίστη- πλην μετοχοδανείων, φέρεται να προανήγγειλε στους τραπεζίτες ο διοικητής της ΤτΕ. Κατά τη διάρκεια γεύματος που παρέθεσε στους τραπεζίτες ο Ν. Γκαργκάνας, τους ενημέρωσε ότι η απελευθέρωση δεν θα εξαρτάται από τη λειτουργία της ”λευκής λίστας”.

ΤτΕ: Από Ιούλιο η απελευθέρωση των καταναλωτικών
του Γιώργου Μαντέλα

Από τις αρχές Ιουλίου θα απελευθερωθεί το όριο της καταναλωτικής πίστης στη χώρα μας. Η απελευθέρωση θα αφορά όλα τα είδη των δανείων (καταναλωτικά, προσωπικά, κάρτες κλπ), αλλά όχι και στα μετοχοδάνεια.

Τα παραπάνω γνωστοποίησε στο σύνολο των τραπεζιτών σήμερα, Πέμπτη ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Ν. Γκαργκάνας, ενώ τους ενημέρωσε ότι εντός των αμέσως επόμενων ημερών θα αποστείλει και λεπτομερή εγκύκλιο που θα ξεκαθαρίζει σε όλες του τις διαστάσεις το θέμα.

Διευκρίνισε πάντως, ότι η απελευθέρωση δεν εξαρτάται από τη λειτουργία της ”λευκής λίστας”, η οποία προγραματίζεται για την 1η Ιουλίου.

Ούτως ή άλλως, αυτή θα είναι ”κολοβή”, όπως λένε και οι ίδιοι οι τραπεζίτες, αφού προς το παρόν θα περιλαμβάνει στοιχεία μόνο για νέα δάνεια κι όχι για τα παλιά.

”Στο εξής θα πρέπει να είστε ακόμα πιο προσεκτικοί στις χορηγήσεις σας”, φέρεται να είπε ο κ.Γκαργκάνας στους συνδαιτημόνες του, ”αφού τα δάνεια θα είναι υψηλότερα”. Κατά συνέπεια, ο κίνδυνος μεγαλύτερων επισφαλειών θα ελλοχεύει.

Ηδη, οι τράπεζες ετοιμάζουν νέα δάνεια, προκειμένου να προσελκύσουν ακόμη περισσότερους πελάτες, ενώ κατά περίπτωση θα διαφοροποιούν και τα επιτόκια τους, τα οποία για τους καλούς πελάτες θα είναι χαμηλότερα.

Στο σημερινό γεύμα αναφορά έγινε και στην ”τρελή πορεία” του ευρώ, για το οποίο πάντως τονίσθηκε ότι ”έφτασε στην αρχική τιμή εισαγωγής του στο σύστημα, κατά συνέπεια δεν θα πρέπει να δημιουργείται πανικός”, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας επενέλαβε ότι οι πρόσφατες δηλώσεις του σχετικά με τη μείωση των μισθών, όπως καταγράφηκαν σε συνέντευξη που έδωσε σε εφημερίδα, παρερμηνεύτηκαν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v