Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Για ΟΣΕ - ΟΑ – ΟΤΕ – ΕΛΤΑ συζήτησε η κυβερνητική

Mε συμπράξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα θα προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός υφιστάμενων περιφερειακών αεροδρομίων. Το ΥΜΕ θα προχωρήσει στην πρόσληψη συμβούλων που θα μελετήσουν τη μετατροπή των αεροδρομίων.

Για ΟΣΕ - ΟΑ – ΟΤΕ – ΕΛΤΑ συζήτησε η κυβερνητική
της Μάρως Τσαντήλα

Mε συμπράξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα θα προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός υφιστάμενων περιφερειακών αεροδρομίων, αλλά και η δημιουργία νέων (πχ Καστέλι Ηρακλείου).

Προς την κατεύθυνση αυτή το υπουργείο Μεταφορών σκοπεύει να προχωρήσει στην πρόσληψη συμβούλων που θα μελετήσουν τη μετατροπή των αεροδρομίων σε πόλους τοπικής ανάπτυξης με πολλαπλές δραστηριότητες.

Το θέμα της σύμπραξης ιδιωτών και δημοσίου για τη ανάπτυξη και εκμετάλλευση των αεροδρομίων συζητήθηκε κατά την διάρκεια της Κυβερνητικής Επιτροπής που συνεδρίασε για θέματα αρμοδιότητας Μεταφορών και Επικοινωνιών και εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός κ. Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση προωθεί ένα νέο πρόγραμμα ώστε οι αερολιμένες να συμβάλουν στην ανάπτυξη των περιοχών και όχι να είναι απλώς πίστες προσγείωσης και απογείωσης.

ΟΣΕ

Στην Κυβερνητική Επιτροπή συζητήθηκε επίσης το θέμα του ΟΣΕ, οργανισμό στον οποίο η νέα διοίκηση αναμένεται να τοποθετηθεί σύντομα και θα εστιάσει την προσπάθειά της στην αντιμετώπιση των ελλειμμάτων που ξεπερνούν τα 7,5 ευρώ αλλά και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του.

Ο υπουργός Μεταφορών είπε ότι η προσπάθεια εντοπίζεται στο να θωρακιστεί και να μην μετατραπεί σε νέα Ολυμπιακή, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ - η εταιρία που εκτελεί το μεταφορικό έργο η οποία από φέτος είναι αντιμέτωπη με τον ανταγωνισμό.

Ολυμπιακή

Αναφερόμενος στο θέμα της Ολυμπιακής ο κ. Χατζηδάκης επανέλαβε αναζητείται από κοινού με την ΕΕ, και εντός του έτους θα πρέπει να δοθεί λύση νομικά ασφαλής, που θα διασφαλίζει κάθε πιθανό επενδυτή και ταυτόχρονα οικονομικά ελκυστική.

ΟΤΕ

Ο υπουργός Μεταφορών από κοινού με τον υπουργό Οικονομίας κ. Αλογοσκούφη ενημέρωσαν την Κυβερνητική Επιτροπή για την είσοδο της Deutsche Telekom στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ, μια κίνηση που ο κ. Κωστής Χατζηδάκης χαρακτήρισε καλοδεχούμενη όχι μόνο από την κυβέρνηση αλλά και την αγορά ενώ ερωτηθείς για το ενδεχόμενο παραχώρησης του μάνατζμεντ στην γερμανική εταιρεία περιορίστηκε να πει ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για τέτοιες συζητήσεις.

Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ – διόδια – απόσυρση

Ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε, ότι αναζητείται έως το τέλος του έτους στρατηγικός σύμμαχος και για την εταιρεία ταχυμεταφορών του ΕΛΤΑ. Απαντώντας σε ερώτηση αν θα μπουν διόδια στο κέντρο της Αθήνας, είπε ότι είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να απορριφθεί ως σκέψη αλλά πριν από μία τέτοια κίνηση πρέπει να αναβαθμιστεί περαιτέρω η των σύστημα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς που για μία πόλη του μεγέθους της Αθήνας θα πρέπει να διαθέτει 150 σταθμούς μέσων σταθερής τροχιάς έναντι μόλις 58 που διαθέτει σήμερα.

Τέλος, για το ενδεχόμενο απόσυρσης των παλαιών οχημάτων, ο υπουργός Μεταφορών είπε ότι το θέμα είναι υπό μελέτη αλλά δεν επίκειται άμεσα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v