Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευκρινίσεις Γκαργκάνα για μισθούς - ανεργία

”Ουδέποτε διατύπωσα παραίνεση για μείωση μισθών. Ουδέποτε υποστήριξα ότι η λύση για την αντιμετώπιση της ανεργίας είναι οι περικοπές μισθών”, δήλωσε ο διοικητής της ΤτΕ, Ν. Γκαργκάνας, με αφορμή τον θόρυβο που δημιουργήθηκε από τη συνέντευξή του.

Διευκρινίσεις Γκαργκάνα για μισθούς - ανεργία
Ουδέποτε διατύπωσα παραίνεση για μείωση μισθών. Ουδέποτε υποστήριξα ότι η λύση για την αντιμετώπιση της ανεργίας είναι οι περικοπές μισθών”, δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Νικόλαος Χ. Γκαργκάνας, ύστερα από τα σχόλια που έγιναν με αφορμή συνέντευξή του, η οποία δημοσιεύθηκε το Σαββατοκύριακο 24-25 Μαΐου 2003.

Ο κ. Γκαργκάνας επισημαίνει ότι η ”θέση μου και εκείνη της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία έχει επανειλημμένα διατυπωθεί, είναι ότι για να συγκλίνει σταδιακά ο πληθωρισμός προς τον μέσο όρο της ζώνης του ευρώ και να συνεχιστεί η μείωση της ανεργίας, θα πρέπει η αύξηση των ονομαστικών αποδοχών μετά την αφαίρεση του πληθωρισμού, δηλαδή η αύξηση των μέσων πραγματικών αποδοχών, περίπου να συμβαδίζει με την αύξηση της παραγωγικότητας. Επομένως, καθίσταται αυτονόητο ότι ουδέποτε έχω προτείνει μείωση μισθών”.

”Οι σαφείς αυτές θέσεις έχουν διατυπωθεί στις Εκθέσεις για τη Νομισματική Πολιτική που υποβάλλονται στη Βουλή των Ελλήνων και το Υπουργικό Συμβούλιο (Νοέμβριος 2002 και Μάρτιος 2003) και στην πρόσφατη Έκθεσή μου προς την ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας (Απρίλιος 2003), καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Γκαργκάνας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v