Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θ. Καρατζάς: Νέα κριτήρια στην αξιολόγηση τραπεζών

Οι ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να αξιολογούνται πλέον με νέα, διαφορετικά κριτήρια και όχι με βάση τα υψηλά κέρδη της περιόδου της σύγκλισης της ελληνικής οικονομίας με την ευρωπαϊκή, δήλωσε αποκλειστικά στο euro2day.gr o διοικητής της Εθνικής, Θ. Καρατζάς.

Θ. Καρατζάς: Νέα κριτήρια στην αξιολόγηση τραπεζών
”Ξεχάστε τα κέρδη που σημείωσαν οι τράπεζες στην περίοδο της σύγκλισης της ελληνικής οικονομίας με αυτή της ΟΝΕ. Τώρα αρχίζει μια καινούργια εποχή για τον κλάδο και η αξιολόγησή του θα πρέπει να γίνεται με νέα, διαφορετικά κριτήρια”.

Αυτό δήλωσε αποκλειστικά σήμερα στο euro2day.gr, ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, Θεόδωρος Καρατζάς στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης της Αγροτικής Τράπεζας, απαντώντας στο ερώτημα ”πώς σχολιάζετε την αρνητική κριτική που δέχονται οι ελληνικές τράπεζες τον τελευταίο καιρό από ξένους και εγχώριους αναλυτές”.

”Οι ελληνικές τράπεζες πάνε καλά και δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα”, είπε ο κ. Καρατζάς, τονίζοντας ότι αποτέλεσμα της καλής πορείας ήταν και η πρόσφατη αναβάθμιση τριών ελληνικών τραπεζών ανάμεσα στις 15 ευρωπαϊκές τραπεζών που αναβαθμίστηκαν.

Ο πρόεδρος της Εθνικής επισήμανε ότι στο εξής καλό θα ήταν οι τράπεζες να μην αξιολογούνται με βάση τα υψηλά κέρδη της περιόδου της σύγκλισης της ελληνικής οικονομίας με την ευρωπαϊκή, αλλά με τα σημερινά αποτελέσματα που αποτελούν τη ”βάση για ένα καινούργιο ξεκίνημα”. Η περίοδος της σύγκλισης και τα υψηλά χρηματοοικονομικά έσοδα ήταν καλά, και μάλιστα βοήθησαν στην εξυγίανση των τραπεζικών χαρτοφυλακίων, κυρίως των παλαιών και μεγάλων τραπεζών, όπως η Εθνική.

Μετά τη σύγκλιση ξεκινάει μια καινούργια περίοδος για τα τραπεζικά κέρδη και καλό θα ήταν να τα συγκρίνουμε με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά και μάλιστα χωρών ίσης δυναμικότητας με την Ελλάδα. ”Θα δείτε”, είπε ο κ. Καρατζάς, ”ότι οι τράπεζες αυτών των χωρών έχουν χειρότερα αποτελέσματα από τις ελληνικές”.

Γιάννης Τσαραγκλής

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v