Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Σφήνα” της TRS για την ασφάλεια του 2004

Βελτιωμένη ως προς το οικονομικό τίμημα προσφορά για την ασφάλεια του 2004 ανακοίνωσε ότι υπέβαλε (μέσω επιστολής!) η κοινοπραξία Τηλέμαχος (TRS) λίγες μόνο ημέρες μετά την ανακήρυξη της ανταγωνίστριάς της, SAIC, ως μειοδότριας και προσωρινής αναδόχου.

”Σφήνα” της TRS για την ασφάλεια του 2004
Νέα, βελτιωμένη ως προς το οικονομικό τίμημα προσφορά για την ανάληψη του έργου της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων ανακοίνωσε ότι υπέβαλε (μέσω επιστολής!) η κοινοπραξία ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ (TRS).

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της κοινοπραξίας, η προσφορά ανέρχεται στο ποσό των 264.399.847 ευρώ, ενώ εγγυάται ”την παράδοση ενός πλήρους, ολοκληρωμένου και λειτουργικού συστήματος σε λιγότερο από 12 μήνες”.

Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Φεβρουαρίου η αντίπαλη κοινοπραξία, SAIC, είχε κριθεί από το ΚΥΣΕΑ προσωρινή ανάδοχος και μειοδότρια για την ανάληψη του έργου.

Συγκεκριμένα, μέσω επιστολών που απέστειλε στον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εσωτερικών, κ. Σκανδαλίδη, Εθνικής Άμυνας, κ. Παπαντωνίου, Δημόσιας Τάξης, κ. Χρυσοχοΐδη, Εξωτερικών, κ. Παπανδρέου, Οικονομικών και Εθνικής Οικονομίας, κ. Χριστοδουλάκη, και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ κ. Αντωνακόπουλο, η κοινοπραξία ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ανακοίνωσε ότι καταθέτει βελτιωμένη οικονομική προσφορά σχετικά με την προμήθεια συστημάτων C4I για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στην ανακοίνωση της TRS τονίζεται ότι ”η πρώτη απόφαση του ΚΥΣΕΑ που ανέδειξε προσωρινό μειοδότη την εταιρία SAIC βασίστηκε σε ελλιπή στοιχεία και δεδομένα, με αποτέλεσμα να μην συνυπολογίσει όλες εκείνες τις παραμέτρους που προσδιορίζουν την οικονομικότερη και πληρέστερη προσφορά”.

Με βάση τα παραπάνω, συνεχίζει η ανακοίνωση, ”η κοινοπραξία Τηλέμαχος ως ο πραγματικός μειοδότης του διαγωνισμού, ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει σύμφωνα με την απόφαση του ΚΥΣΕΑ βελτιωμένη οικονομική προσφορά, κάτι που πραγματοποίησε με τη δεύτερη επιστολή της με σημερινή ημερομηνία”.

Η κοινοπραξία δηλώνει ρητά, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ότι η παρούσα προσφορά τροποποιεί την από 21.2.03 οικονομική προσφορά της, μόνο ως προς το ποσό, ενώ οι τεχνικές προδιαγραφές παραμένουν οι ίδιες, ενώ εκτιμά ότι λόγω της τεράστιας εμπειρίας που διαθέτει μπορεί να επιτύχει κατά δεκάδες εκατομμύρια μειωμένο τίμημα από το άνω προσφερόμενο, με αντίστοιχη αναπροσαρμογή του συστήματος, εγγυώμενη ταυτόχρονα την υλοποίηση και παράδοση ενός πλήρους, ολοκληρωμένου, ασφαλούς, αξιόπιστου και λειτουργικού τεχνοεπιχειρησιακά συστήματος C4I Ολυμπιακής ασφάλειας.

Στην κοινοπραξία ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ, με επικεφαλής την Thales Raytheon Systems (TRS), συμμετέχουν οι ελληνικές εταιρίες ΟΤΕ, Δέλτα-Singular, Space Hellas και Ιnfo-Quest, η γαλλική Thales, οι αμερικανικές Raytheon και Motorola και οι βρετανικές Control Risks Group και ΒΑΕ Systems.

Εξάλλου, μετά το πέρας της συνεδρίασης της Διυπουργικής Επιτροπής Συντονισμού Ολυμπιακής Προετοιμασίας, ο υπουργός Πολιτισμού, Ευ. Βενιζέλος, ερωτηθείς σχετικά με το θέμα της ασφάλειας του 2004, δήλωσε πως κατά την εκτίμησή του ”η διαπραγμάτευση θα εξελιχθεί με έναν τρόπο που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα του δημοσίου και που θα επιτρέψει την ολοκλήρωση της διαδικασίας μέχρι την Πέμπτη, 13 Μαρτίου”.

Να σημειωθεί, ότι για την συγκεκριμένη ημερομηνία έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v