Αυξήθηκε κατά 5,4% το μισθολογικό κόστος το 4ο τρίμηνο του 2024

Πώς αυξήθηκε το μισθολογικό κόστος με και χωρίς εποχική διόρθωση. Η πορεία του δείκτη από το α΄ τρίμηνο του έως το δ΄ τρίμηνο του 2024. Αναλυτικά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Αυξήθηκε κατά 5,4% το μισθολογικό κόστος το 4ο τρίμηνο του 2024

Ανοδικά κινήθηκε το μισθολογικό κόστος στο σύνολο της οικονομίας -εκτός από τον πρωτογενή τομέα και τις δραστηριότητες των νοικοκυριών- το δ΄ τρίμηνο του 2024, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Ειδικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία:

  • Ο Δείκτης Μισθολογικού Κόστους του Δ΄ τριμήνου 2024, χωρίς καμία διόρθωση (εποχική ή διόρθωση ως προς τον αριθμό των εργασίμων ημερών), σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Δ΄ τριμήνου 2023, παρουσιάζει αύξηση κατά 5,4% έναντι αύξησης 5,8% κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2023 προς το 2022.
  • Ο Δείκτης Μισθολογικού Κόστους του Δ΄ τριμήνου 2024, με εποχική διόρθωση αλλά χωρίς διόρθωση ως προς τον αριθμό των εργασίμων ημερών, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Δ΄ τριμήνου 2023, παρουσιάζει αύξηση κατά 4,9% έναντι αύξησης 6,0% κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2023 προς το 2022 (Πίνακας 1, Δείκτης ΙΙ).
  • Ο Δείκτης Μισθολογικού Κόστους του Δ΄ τριμήνου 2024, με διόρθωση ως προς τον αριθμό των εργασίμων ημερών αλλά χωρίς εποχική διόρθωση, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Δ΄ τριμήνου 2023, παρουσιάζει αύξηση κατά 5% έναντι αύξησης 6,5% κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2023 προς το 2022 (Πίνακας 1, Δείκτης ΙΙΙ).

Στο Γράφημα 1 παρουσιάζεται η εξέλιξη του Δείκτη Μισθολογικού Κόστους για τη χρονική περίοδο: Α΄ τρίμηνο 2008 - Δ΄ τρίμηνο 2024 (με ή χωρίς εποχική διόρθωση και με διόρθωση εργασίμων ημερών).

*Δείτε το δελτίο της ΕΛΣΤΑΤ δεξιά στη στήλη Συνοδευτικό Υλικό. 

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v