Στοπ στα σχέδια κατασκευής δύο ξενοδοχείων στη Μύκονο έβαλε η Αccor

«Στη Μύκονο, αποφασίσαμε να μην ανοίξουμε δύο ξενοδοχεία, τα οποία επρόκειτο να κατασκευαστούν», δήλωσε ο CEO του ομίλου.

Στοπ στα σχέδια κατασκευής δύο ξενοδοχείων στη Μύκονο έβαλε η Αccor

Ο διευθύνων σύμβουλος της Accor δήλωσε προ ημερών ότι ο όμιλος απέσυρε τα σχέδια να ανοίξει δύο ξενοδοχεία στη Μύκονο, λόγω έλλειψης νερού και κινδύνων από πυρκαγιές.

Κατά τη διάρκεια της κλήσης για τα κέρδη της εταιρείας, ο Διευθύνων Σύμβουλος Σεμπαστιέν Μπαζίν είπε ότι οι αυξανόμενοι κλιματικοί κίνδυνοι ανάγκασαν την Accor να ακυρώσει τα σχέδια για τα ξενοδοχεία Raffles και Fairmont.

«Σχετικά με την κλιματική αλλαγή, έχουμε μια αξιολόγηση της φύσης του κινδύνου αυτού που κάνουμε κάθε χρόνο», είπε. «Η κλιματική αλλαγή είναι σίγουρα στην πρώτη πεντάδα. Έχουμε μια αξιολόγηση για περιοχές στις οποίες έχουμε έλλειψη νερού και κινδύνους πυρκαγιάς».

Ο Μπαζίν είπε ότι αυτοί οι κίνδυνοι ισχύουν για ορισμένα ελληνικά νησιά, όπως η Μύκονος. «Στη Μύκονο, αποφασίσαμε να μην ανοίξουμε δύο ξενοδοχεία, τα οποία επρόκειτο να κατασκευαστούν», είπε σύμφωνα με τον ιστότοπο skift.

Πρόσφατες μελέτες έχουν επισημάνει την αυξανόμενη λειψυδρία στη Μύκονο, ειδικά κατά τις τουριστικές περιόδους αιχμής. Η κυβέρνηση κατασκευάζει μονάδες αφαλάτωσης στο νησί για να προσπαθήσει να μειώσει την πίεση.

 

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.grFOLLOW USΑκολουθήστε τη σελίδα του Euro2day.gr στο Linkedin

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

v