Πρόεδρος του ΙΟΒΕ ο Γιάννης Ρέτσος

Εχει δικαίως αναδειχθεί σε κορυφαίο think tank των τελευταίων δεκαετιών, επισημαίνει.

Πρόεδρος του ΙΟΒΕ ο Γιάννης Ρέτσος

Την θέση του προέδρου του ΙΟΒΕ ανέλαβε ο Γιάννης Ρέτσος. 

Η ανάρτησή του:

Σήμερα, είχα την ευκαιρία να απολαύσω την εξαιρετική τιμή να εκλεγώ Πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). Ενός ιδρύματος ανεξαρτήτου και αδέσμευτου, απόλυτα ιδιωτικού, με συνέπεια η δραστηριότητά του μέσα στην ελληνική κοινωνία, αναφορικά με τα μείζονα ζητήματα της οικονομίας, να χαρακτηρίζεται μοναδική.

Διεξάγοντας εφαρμοσμένη επιστημονική έρευνα, παρακολουθώντας και αναλύοντας τις βραχυπρόθεσμες οικονομικές τάσεις, καταγράφοντας το επιχειρηματικό κλίμα, διατυπώνοντας προβλέψεις για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και παρεμβαίνοντας στο δημόσιο διάλογο σε θέματα οικονομικής πολιτικής, το ΙΟΒΕ επιχειρεί διαρκώς να επισημαίνει τα κρίσιμα ζητήματα του μέλλοντος και να προτείνει λύσεις.

Με αιχμή το Γενικό του Διευθυντή Νίκο Βέττα και τους συνεργάτες του και υπό την καθοδήγηση του Διοικητικού του Συμβουλίου και των διαχρονικών Προέδρων του, με τελευταίο τον Τάκη Θωμόπουλο, το ΙΟΒΕ έχει δικαίως αναδειχθεί σε κορυφαίο think tank των τελευταίων δεκαετιών. Η τιμή που μου έγινε ήταν μεγάλη, η ευθύνη πλήρως συνειδητή, η όρεξη για δουλειά όπως πάντα ανεξάντλητη και το όραμά μου ξεκάθαρο: εξωστρέφεια και προσπάθεια μετάφρασης των οικονομικών στοιχείων των ερευνών, σε απτά μηνύματα με ευρύτερη διάχυση στην κοινωνία, για να επισημαίνονται “στραβοτιμονιές”, να μην επαναλαμβάνονται λάθη του παρελθόντος και η οικονομική ευημερία να είναι και πραγματική κοινωνική ευημερία.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v