Αθώος λόγω αμφιβολιών για τα εξοπλιστικά ο Γιάννος Παπαντωνίου

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου, κρίθηκαν αθώοι στην κατηγορία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, στην υπόθεση με τις φρεγάτες. Τι δήλωσε ο ίδιος.

Αθώος λόγω αμφιβολιών για τα εξοπλιστικά ο Γιάννος Παπαντωνίου

 

Αθώος λόγω αμφιβολιών για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που σύμφωνα με το κατηγορητήριο προερχόταν από μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννος Παπαντωνίου.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, υπήρξαν αμφιβολίες για την τέλεση του αδικήματος της απιστίας αλλά και της δωροδοκίας στη σύμβαση του 2003 για τον εκσυγχρονισμό των έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού. Επομένως, αφού δεν στοιχειοθετούνται τα βασικά αδικήματα, που θεωρούνται ως προαπαιτούμενα για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, το δικαστήριο κήρυξε αθώο τον Γιάννο Παπαντωνίου.

Με το ίδιο σκεπτικό αθωώθηκαν η σύζυγος του πρώην Υπουργού Σταυρούλα Κουράκου και ο στενός φίλος του ζεύγους Ανδρέας Μπάρδης.

«Υπάρχουν αμφιβολίες για τα βασικά αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και της απιστίας (παραγεγραμμένα), δεν υπήρχαν επαρκείς ενδείξεις και κατά συνέπεια απαλλάσσεται λόγω αμφιβολιών για τη νομιμοποίηση εσόδων που κατηγορείται» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την καταδίκη των τριών κατηγορουμένων. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου χρηματίστηκε με 2.437.962 ευρώ από τη γαλλική εταιρεία “THALES NEDERLAND B.V.” ώστε να προωθήσει τη σύμβαση του 2003 για τον εκσυγχρονισμού 6 φρεγατών του πολεμικού ναυτικού. Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, η δαπάνη των 381 εκατομμυρίων ευρώ για τον εκσυγχρονισμό τους συνιστά ζημία του Ελληνικού Δημοσίου.

Παπαντωνίου: Η απόφαση τιμά την ελληνική Δικαιοσύνη

Συγκινημένος δήλωσε μετά την απόφαση του Τριμελούς εφετείου Κακουργημάτων να τον κηρύξει ομόφωνα αθώο για την κατηγορία της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων, ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ενώπιον του δικαστηρίου ο πρώην υπουργός δήλωσε:

«Με συγκίνηση υποδέχομαι την απόφαση του δικαστηρίου. Είναι δικαίωση ουσιαστική των πολιτικών μου αγώνων για μια καλύτερη Ελλάδα. Απόφαση δίκαιη που διαγράφει την τεράστια ταλαιπωρία που υπέστη η οικογένεια μου τα τελευταία 8 χρόνια. Απόφαση που τιμά την ελληνική Δικαιοσύνη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v