Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Θα συμμετάσχει στην «Παγκόσμια Εβδομάδα Επενδυτή 2024»

Η καμπάνια θα πραγματοποιηθεί στις 7-13 Οκτωβρίου 2024 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εποπτικών Αρχών Κεφαλαιαγοράς. Ποια ζητήματα θα βρεθούν στο επίκεντρο.

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Θα συμμετάσχει στην «Παγκόσμια Εβδομάδα Επενδυτή 2024»

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (ΕΚ) θα συμμετάσχει στην παγκόσμια καμπάνια του IOSCO World Investor Week 2024 (Παγκόσμια Εβδομάδα Επενδυτή) η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 7-13 Οκτωβρίου 2024, με μια σειρά από δράσεις.

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Επενδυτή του IOSCO (Παγκόσμιος Οργανισμός Εποπτικών Αρχών Κεφαλαιαγοράς) είναι μια παγκόσμια καμπάνια που διενεργείται για 8η συνεχή χρονιά από τον ΙΟSCO με συνήθη διάρκεια ως και μια εβδομάδα για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία της εκπαίδευσης και προστασίας των επενδυτών και για την ανάδειξη των διαφόρων πρωτοβουλιών των ρυθμιστικών αρχών κεφαλαιαγορών σε αυτούς τους δύο κρίσιμους τομείς.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εστιάζοντας στα κύρια θέματα της φετινής καμπάνιας της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επενδυτή του IOSCO, που είναι η Τεχνολογία και Ζητήματα Ψηφιακής Χρηματοδότησης, Ζητήματα Κρυπτοστοιχείων και Βιώσιμης Χρηματοδότησης, ανακοινώνει τις βασικές δραστηριότητες που θα επιτρέψουν στους επενδυτές στην Ελλάδα να συμμετάσχουν σε αυτές τις σημαντικές συνομιλίες.

Πιο συγκεκριμένα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα αναλάβει τις ακόλουθες δράσεις:

  • Διεξαγωγή συνεδρίων στην Αθήνα για θέματα κεφαλαιαγοράς, όπως θέματα Εταιρικής Διακυβέρνησης, νέων κανονισμών για θέματα επιχειρησιακής ανθεκτικότητας των εποπτευόμενων φορέων κλπ.
  • Ενημέρωση για ζητήματα προστασίας των επενδυτών με επιμέρους δράσεις (όπως αρθρογραφία στον ημερήσιο τύπο).
  • Σχετικές αναρτήσεις και ανακοινώσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Ιστοσελίδα ΕΚ, LinkedIn κ.λπ.).
  • Μετάφραση στα ελληνικά των OECD High level principles on Financial Consumer Protection και ανάρτησή στην ιστοσελίδα της ΕΚ.
  • Μετάφραση στα ελληνικά του IOSCO Statement on Online Harm και ανάρτησή στην ιστοσελίδα της Ε.Κ.

Στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας της ΕΚ με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), προγραμματίζονται δράσεις οι οποίες θα συμβάλουν στην ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού με τη συμμετοχή μας στην εκπαίδευση των φοιτητών. Συγκεκριμένα αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες όπως η πραγματοποίηση διαλέξεων από στελέχη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για το προπτυχιακό μάθημα “Πλαίσιο Λειτουργίας Χρηματοπιστωτικών Ιδρυμάτων και Κεφαλαιαγορών” του τμήματος “Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών” του ΕΚΠΑ.

Τέλος, θα πραγματοποιηθεί τελετή “Ring the Bell” για το χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό στο Χρηματιστήριο Αθηνών στις 8 Οκτωβρίου 2024 με τη συμμετοχή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κα Βασιλική Λαζαράκου (φωτ.), δήλωσε:

«Η συμμετοχή μας στην καμπάνια του IOSCO για την Παγκόσμια Εβδομάδα Επενδυτή, μια δράση που θα συμμετέχουμε ενεργότερα φέτος, αναδεικνύει τη δέσμευσή μας για την προστασία των επενδυτών στην Ελλάδα και την προώθηση της χρηματοοικονομικής παιδείας. Είναι εξαιρετικά  σημαντικό να παρέχουμε στους επενδυτές τα εργαλεία που χρειάζονται για να προστατεύσουν τα κεφάλαιά τους, ιδιαίτερα σε μια εποχή αυξημένων προκλήσεων και ευκαιριών στις κεφαλαιαγορές».

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν ενεργά στις δράσεις της καμπάνιας και να αξιοποιήσουν τις πηγές ενημέρωσης που θα είναι διαθέσιμες κατά τη διάρκειά της. Επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητες θα είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς: http://www.hcmc.gr/ καθώς και στην ιστοσελίδα του IOSCO, για την καμπάνια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επενδυτή: https://www.worldinvestorweek.org/.

*Δείτε περισσότερα στην στήλη Συνοδευτικό Υλικό

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v