Διυπουργική επιτροπή για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

«Δεν πρόκειται για μια καλοκαιρινή αστάθεια, αλλά για ένα φθινοπωρινό σύστημα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η κακοκαιρία έχει μεγαλύτερη διάρκεια, άρα δεν αποκλείονται τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα», επισημαίνει ο υπουργός Β. Κικίλιας.

Διυπουργική επιτροπή για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Με βάση την εκτενή ενημέρωση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου και σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ, απόψε το βράδυ και για τις επόμενες ημέρες που εκδηλώνονται επικίνδυνα και φαινόμενα σε πολλές περιοχές της χώρας, επισημαίνει σε δήλωσή του ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας.

Οπως επισημαίνει, «δεν πρόκειται για μια καλοκαιρινή αστάθεια, αλλά για ένα φθινοπωρινό σύστημα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η κακοκαιρία έχει μεγαλύτερη διάρκεια, άρα δεν αποκλείονται τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα.

Πιο συγκεκριμένα, από σήμερα το βράδυ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθούν μεγάλα ύψη βροχής κυρίως στο Ιόνιο, ενώ θα επηρεαστούν και η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος.

Επίσης, αύριο από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι και το απόγευμα η κακοκαιρία θα πλήξει τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, καθώς και τη βόρεια και τη δυτική Θεσσαλία.

Έχει συγκληθεί ήδη συνεδρίαση διυπουργικής επιτροπής με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, δηλαδή των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των παραχωρησιούχων αυτοκινητοδρόμων κλπ. για την προετοιμασία και τον συντονισμό του κρατικού μηχανισμού», καταλήγει ο υπουργός.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v