Σκυλακάκης-Χάμπεκ περί διασύνδεσης ενεργειακών συστημάτων Ελλάδας-Γερμανίας

Συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τον Γερμανό αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομικών Υποθέσεων και Κλιματικής Προστασίας, στο περιθώριο της 88ης ΔΕΘ.

Σκυλακάκης-Χάμπεκ περί διασύνδεσης ενεργειακών συστημάτων Ελλάδας-Γερμανίας

Τη δυνατότητα διασύνδεσης των ενεργειακών συστημάτων των δύο χωρών εξέτασαν στη συνάντησή τους στο περιθώριο της 88ης ΔΕΘ ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης με τον Γερμανό αντικαγκελάριο Υπουργό Οικονομικών Υποθέσεων και Κλιματικής Προστασίας Ρόμπερτ Χάμπεκ.

«Η κλιματική αλλαγή, θα έλεγα η κλιματική κρίση, είναι εδώ, θα επιδεινωθεί τα επόμενα 30 χρόνια και η πράσινη μετάβαση και η προσαρμογή στην κλιματική κρίση είναι ζητήματα που πρέπει ταυτόχρονα να χρηματοδοτήσουμε», επισήμανε ο κ. Σκυλακάκης.

«Σε μια περίοδο οικονομικής στενότητας, είναι πολύ σημαντικό να συνεργαστούμε στην Ευρώπη για να διασυνδεθούμε, είτε με υδρογόνο, είτε με ηλεκτρισμό, να κατανοήσουμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, παράδειγμα εμείς στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, αντιμετωπίζουμε ενδημική κρίση», τόνισε και πρόσθεσε ότι κλειδί για τη λύση των προβλημάτων είναι η κατανόηση μεταξύ των εταίρων στην ΕΕ, ιδιαίτερα εταίρων τόσο σημαντικών, όσο η Γερμανία.

Από την πλευρά του, ο κ. Χάμπεκ υπογράμμισε ότι η κατανάλωση ενέργειας, αλλά και η κοινωνία ευρύτερα επηρεάζονται από υπερθέρμανση και συμπλήρωσε ότι «τα κλιματικά ζητήματα δεν είναι υποσημείωση της ιστορίας, αλλά η ιστορία πίσω από πολλές από τις ιστορίες του καιρού μας». Ανέφερε ότι οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν τις ίδιες προκλήσεις στον τομέα της ενέργειας και ακολουθούν στρατηγικές, όπως η προώθηση των ανανεώσιμων πηγών.

«Συμφωνήσαμε να εξετάσουμε τις καμπύλες της κατανάλωσης και της παραγωγής και να δούμε εάν είναι δυνατή η ενοποίηση των δύο ενεργειακών συστημάτων. Αυτό θα αποτελέσει αντικείμενο και επόμενης συνάντησης», ανέφερε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v