ΕΑΕΕ: Aποζημιώσεις Αστικής Ευθύνης €1,7 εκατ. το 2023

Το απόθεμα εκκρεμών αποζημιώσεων στο τέλος του 2023 έφτανε τα 10,7 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με νέα έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος για την Ασφάλιση Γενικής Αστικής Ευθύνης και Επαγγελματικών Ευθυνών.

ΕΑΕΕ: Aποζημιώσεις Αστικής Ευθύνης €1,7 εκατ. το 2023

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) παρουσιάζει τα αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας για την Ασφάλιση Γενικής Αστικής Ευθύνης και Επαγγελματικών Ευθυνών έτους 2023.

Η έρευνα βασίζεται στα δεδομένα 24 ασφαλιστικών επιχειρήσεων που συγκεντρώνουν το 91,2% της συνολικής παραγωγής ασφαλίστρων του κλάδου Γενικής Αστικής Ευθύνης.

Κύρια ευρήματα, τα οποία αναλύονται περαιτέρω στην έρευνα:

  • Πλήθος συμβολαίων ανά κάλυψη: 404.118
  • Πλήθος δηλωθεισών ζημιών εντός 2023: 5.655
  • Πληρωθείσες αποζημιώσεις 2023: 1.682.527 €
  • Απόθεμα εκκρεμών αποζημιώσεων στο τέλος του 2023: 10.703.431 €

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αστικής Ευθύνης & Επαγγελματικών Ευθυνών της ΕΑΕΕ, Giuseppe Zorgno σχολίασε σχετικά:

«Ο κλάδος Αστικής Ευθύνης είναι εξαιρετικά σημαντικός για τη βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας καθώς διασφαλίζει την προστασία επιχειρήσεων, επαγγελματιών και καταναλωτών απέναντι σε απρόβλεπτους κινδύνους.

Η έρευνα του 2023 έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς βελτιώθηκε σημαντικά ο τρόπος προσέγγισης του κλάδου, εξασφαλίζοντας πιο ακριβή αποτύπωση της αγοράς. Η κάλυψη προσδιορίστηκε ως η βασική μονάδα μέτρησης του πλήθους των ασφαλισμένων κινδύνων και άρα έχουμε πιο ακριβή καταμέτρηση των ασφαλισμένων κινδύνων.

Παράλληλα προωθήθηκε η ενιαία καταγραφή των καλύψεων ώστε να υπάρχει περισσότερη ομοιομορφία στα δεδομένα των ασφαλιστικών επιχειρήσεων. Τέλος, γίνεται αναλυτικότερη καταγραφή των ζημιών και των αποζημιώσεων στις κατηγορίες Γενικής και Επαγγελματικής Ευθύνης».

* Η έρευνα είναι διαθέσιμη στο site της ΕΑΕΕ εδώ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v