Παράταση στις προθεσμίες γενικών συνελεύσεων εταιρειών

H νέα προθεσμία μετά την έγκριση του αιτήματος στις συναντήσεις του υπουργού Ανάπτυξης με τον πρόεδρο των Επιμελητήριων και το προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, εξαιτίας της παράτασης των φορολογικών δηλώσεων.

Παράταση στις προθεσμίες γενικών συνελεύσεων εταιρειών

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και στη συνέχεια με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας και τον Σύνδεσμο Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας.

Κατόπιν συζήτησης με τους εμπλεκόμενους φορείς και εξαιτίας της παράτασης των φορολογικών δηλώσεων, το Υπουργείο Ανάπτυξης αναλαμβάνει άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία την επόμενη εβδομάδα, με την οποία θα δίνεται παράταση στις προθεσμίες διεξαγωγής των Γενικών Συνελεύσεων νομικών προσώπων για το έτος 2024 κατά 50 ημερολογιακές ημέρες.

Επισημαίνεται ότι οι προθεσμίες που συνδέονται με την υποβολή πρακτικών συνελεύσεων των μετόχων ή εταίρων και εγκεκριμένων οικονομικών καταστάσεων στο ΓΕ.ΜΗ. παρατείνονται αναλόγως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v