Συνομοσπονδία Συνταξιούχων: Κάθε ΔΕΘ και χειρότερα

«Από αυτό το «ραντεβού» οι συνταξιούχοι απουσιάζουν. Βρισκόμαστε με περισσότερα προβλήματα και αδικίες σε σχέση με την περσινή ΔΕΘ», αναφέρει ανακοίνωση. Κάλεσμα στη διαδήλωση Σάββατο 7 Σεπτέμβρη στις 6 μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου.

Συνομοσπονδία Συνταξιούχων: Κάθε ΔΕΘ και χειρότερα

«Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης θα έπρεπε, στην εκκίνηση του νέου οικονομικού έτους, να αποτελεί αφορμή διορθώσεων στα εκκρεμή προβλήματα των πολιτών και αφετηρία για ένα μέλλον με καλύτερες προοπτικές», αναφέρει ανακοίνωση της Ανώτατης Γενικής Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδος.

«Ωστόσο, από αυτό το «ραντεβού» οι συνταξιούχοι απουσιάζουν. Βρισκόμαστε με περισσότερα προβλήματα και αδικίες σε σχέση με την περσινή ΔΕΘ».

Αναλυτικά:

  • -Η ακρίβεια όχι μόνο δεν ελέγχθηκε, αλλά οδεύουμε προς τρίτη συνεχή χρονιά (2025) χωρίς αυξήσεις για πάνω από 700.000 συναδέλφους με το τέχνασμα της «προσωπικής διαφοράς» (800.000 χωρίς αυξήσεις το 2023 και 700.000 φέτος). Αντί αναπροσαρμογών, τουλάχιστον στο ύψος του πληθωρισμού, η κυβέρνηση σχεδιάζει και εφέτος εφάπαξ μικροφιλοδωρήματα σε μερικές χιλιάδες αποκλεισμένους, αφήνοντας και πάλι πολλές χιλιάδες συνταξιούχων χωρίς καμία αύξηση.
    • Ταυτόχρονα, οι τιμές στα σούπερ μάρκετ, αλλά και στο ρεύμα, καλπάζουν, ενώ την ακρίβεια εκτός από την κερδοσκοπική απληστία, «πριμοδοτούν» και τα υψηλά ποσοστά ΦΠΑ.
    • Για τα αναδρομικά της περιόδου 2015-16 στις επικουρικές και στα δώρα δεν γίνεται καμία μνεία.
    • Οι εξαγγελθείσες διορθώσεις στην Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχου (ΕΑΣ) έχουν μπλοκαριστεί στο οικονομικό επιτελείο καθώς μπήκαν στην πρέσα του «μηδενικού δημοσιονομικού αποτελέσματος». Πώς, άραγε, θα γίνουν οι διορθώσεις και, ταυτόχρονα, θα συνεχίσουν οι παρακρατήσεις των 600 εκ. ευρώ το χρόνο;
    • Πολλές χήρες βρίσκονται παγιδευμένες με χρέη προς τον ΕΦΚΑ λόγω «αχρεωστήτως» καταβληθέντων ποσών, καθώς σε άλλες περιπτώσεις γίνεται περικοπή της σύνταξης στο 35% μετά την 3ετία (αν υπάρχει απασχόληση ή δική της σύνταξη) και σε άλλες διατηρείται στο 70%.

Οι συνταξιούχοι δεν μπορούν να ανεχθούν αυτή την πορεία: Κάθε ΔΕΘ και χειρότερα!

Αγωνιστικό ραντεβού έξω από τη ΔΕΘ

Η Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων (ΑΓΣΣΕ) καλεί τους συνταξιούχους να πάρουν μαζικά μέρος στις κινητοποιήσεις που διοργανώνουν οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι και οι κοινωνικοί φορείς στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη στις 6 μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου.

Η πολύχρονη εμπειρία μας λέει: Με την μαζική συμμετοχή και την τεκμηριωμένη διεκδίκηση λύνονται τα προβλήματα!».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v