Οι προτάσεις της ΕΣΕΕ στον πρωθυπουργό ενόψει ΔΕΘ

«Οι παραδοσιακές εμπορικές ΜμΕ σε Ευρώπη και Ελλάδα είναι αντιμέτωπες με έναν πολυσύνθετο ανταγωνισμό, ο οποίος αναμένεται να αλλάξει το οικοσύστημα του κλάδου», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο υπόμνημα θέσεων. Κίνδυνος οι «πολυκρίσεις».

Οι προτάσεις της ΕΣΕΕ στον πρωθυπουργό ενόψει ΔΕΘ

Υπόμνημα Θέσεων του Ελληνικού Εμπορίου απέστειλε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) στον Πρωθυπουργό, τα συναρμόδια υπουργεία και τα πολιτικά κόμματα, επ’ αφορμή της 88ης ΔΕΘ.

«Οι παραδοσιακές εμπορικές ΜμΕ σε Ευρώπη και Ελλάδα είναι αντιμέτωπες με έναν πολυσύνθετο ανταγωνισμό ο οποίος αναμένεται να αλλάξει το οικοσύστημα του κλάδου. Η βελτίωση των όρων χρηματοδότησης είναι μια αναγκαία συνθήκη και αυτό αφορά και στους ευρωπαϊκούς πόρους. Θα πρέπει να μετακινηθούν οι προτεραιότητες από τις μεγάλες επιχειρήσεις προς τις εμπορικές ΜμΕ, καθώς βασική συνθήκη της κατανομής των πόρων οφείλει να είναι πλέον η συμπεριληπτικότητα και η ανθεκτικότητα», αναφέρει εισαγωγικά το υπόμνημα προτάσεων της ΕΣΕΕ.

«Λόγω και των γεωοικονομικών κατακερματισμών υπάρχει ο αντικειμενικός κίνδυνος οι «πολυκρίσεις» να καταστήσουν τις εμπορικές ΜμΕ παθητικούς δέκτες του «δίδυμου μετασχηματισμού» εντείνοντας τα ζητήματα ανταγωνισμού και περιφερειακών ανισοτήτων, που αποτελούν ένα διαρθρωτικό ζήτημα της ελληνικής οικονομίας. Στο ως άνω πλαίσιο, η ΕΣΕΕ καταθέτει υπόμνημα προτάσεων με συγκεκριμένους άξονες πολιτικής που θα συμβάλλουν στην όσο το δυνατόν γρηγορότερη έξοδο της οικονομίας και του ελληνικού εμπορίου από τη «στενωπό» των διεθνών κρίσεων».

* Δείτε αναλυτικά ολόκληρο το υπόμνημα προτάσεων της ΕΣΕΕ στη στήλη "Συνοδευτικό Υλικό"

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v